Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Seminar varne vožnje za starejše voznike

Objavljeno: Sobota, 19.11.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20221117_172359
Avto-moto društvo (AMD) Brežice je v četrtek, 17. novembra, v prostorih AMZS, nad tehničnimi pregledi v Brežicah, organiziralo seminar za starejše voznike, na temo varnosti v cestnem prometu.

Uvodoma je predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek pozdravil vse navzoče in predstavil potek tega seminarja, na katerem je predaval g. Vojko Safran, inštruktor iz Centra varne vožnje na Vranskem.

Namen seminarja je bil povečati varnost udeležencev v cestnem prometu, seznanjanje s cestnoprometnimi predpisi in njihovimi novostmi, kako reagirati v nepredvidljivih situacijah, ko se znajdemo v cestnem prometu.

Seminar je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del je potekal pri nas v Brežicah, praktični pa bo potekal v Centru varne vožnje na Vranskem, kamor odpotuje osem izbranih kandidatov, ki so bili prisotni na prvem delu seminarja. Tja odpotujejo s svojimi vozili, prav tako praktični del vožnje na poligonu opravljajo s svojimi vozili. Ti kandidati po opravljenem praktičnem delu, ki traja približno sedem ur, na koncu prejmejo še kosilo.

Strošek prvega dela - predavanja, strošek najema poligona in strošek kosila - krije AMD Brežice s sredstvi, ki jih je prejelo preko razpisa AMZS Varna mobilnost - senior.

AMD Brežice je k sodelovanju povabilo tudi Združenje šoferjev in avtomehanikov Brežice, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Brežice ter AMZS, v prostorih katerega je bilo predavanje tudi opravljeno.

Udeležba je bila dobra, vsi prisotni so bili navdušeni nad predavateljem, ki je zares strokovno predstavil veliko zelo pomembnih zadev, ki vplivajo na varno vožnjo z avtomobili in kolesi v cestnem prometu, prav tako je bilo govora o pešcih, ki so tudi sestavni del v cestnem prometu kot najbolj ranljiva skupina.

AMD Brežice bo s podobnimi akcijami nadaljevalo tudi v prihodnje.

I. S.
« Nazaj na seznam
»