Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Seniorji so martinovali

Objavljeno: Ponedeljek, 14.11.2022    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
mar5
Tudi člane Posavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov je prizadela dveletna pandemija. Mnogi načrti so zastali, tako da jim je šele tokrat uspelo pripraviti tradicionalno martinovanje.

Običaj je , da so ga organizirali vsakokrat 11.11. ob 11. uri izmenoma v drugi občini. Letos so to skrb prevzeli brežiški seniorji. Njihov predsednik Vlado Podgoršek je v uvodnem pozdravu zbrane pozdravil tudi v imenu odsotnih predsednika Viljema Glasa, častnega predsednika Edija Komočarja in častne članice Lučke Kajfež Bogataj.
mar11

Letošnje martinovanje se je sicer razlikovalo od dosedanjih, kajti povezali so ga z obiskom tovarne TPV Automotive v Brezini pri Brežicah, ki je tehnološko najsodobnejše podjetje za proizvodnjo številnih avtomobilskih sklopov. Najprestižnejši avtomobili svetovnih znamk imajo po besedah Nine Gorjup, direktorice za stike z javnostmi , vgrajene dele, ki zagotavljajo vozno dinamiko, varnost in ekološko neoporečnost in vedno boljše tehnološke rešitve, potrjene z vsemi certifikati. Podjetje s sedežem v Novem mestu na petih lokacijah sicer zaposluje okrog tisoč delavcev, od tega polovico v Brezini in Šentlenartu. O vsem smo se seniorji prepričali ob ogledu robotizirane proizvodnje, koder nas je vodil Miha Urbanč, ki je posebej izpostavil smele razvojne načrte in vlaganja v nove proizvodne zmogljivosti.
mar17a


Del posavskih seniorjev se je povzpel tudi na obnovljeni vodovodni stolp v Brežicah, vsi pa so se zatem zbrali na turistični kmetiji Vimpolšek, kjer so nadaljevali druženje. Ob tem so  ob osebnem jubileju podeli spominske majolike članicam in članom Janezu Isteniču, Francu Čučku, Štefanu Senica, Silvu Klemenčiču, Maji Prah, Karlu Praprotniku, Jožetu Jazbecu, Mileni Jesenko, Petru Lušteku, Janezu Močanu, Olgi Gorenc in Janezu Avšiču.

Po prijetnem druženju so se razšli z obljubo, da se srečajo ponovno na predavanju Mitje Teropšiča Posavje v vojni 1991 v četrtek, 17. novembra ob 17. uri v Mestni hiši v Brežicah.
 
V. Podgoršek, foto: N. Gorjup, A. Turk, F. Bergant 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa