Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šentjanška tržnica in otvoritev razstave ArtEko

Objavljeno: Ponedeljek, 11.10.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Sentjanska trznica in ArtEko (6)

Šentjanška tržnica je privabila lepo število ponudnikov domače obrti in izdelkov.

Zadnjo septembrsko nedeljo v Šentjanžu se že tradicionalno veliko dogaja. Tudi letos je Turistično društvo Šentjanž ob spremljavi krasnega sončnega vremena popestrilo trenutno mrtvilo, ki ga že zadnje leto in pol kroji virus.

Na trgu sredi vasi se je odvijala Šentjanška tržnica, ki je svoja vrata obiskovalcem odprla že enajstič zapored. Svoje izdelke so na prodaj postavile gospodinje, gospodarji, rokodelke in rokodelci. Še posebej veseli pa smo bili tudi stojnice učenk in učencev OŠ Milana Majcna Šentjanž. Turistično društvo Šentjanž je že v tednu pred tržnico v sodelovanju s šolo organiziralo sonaravno ustvarjanje in delavnice v naravi, ki jih je vodil Dušan Klenovšek.

Sentjanska trznica in ArtEko (3)

Umetniški vodja ArtEka Jerca Šantej je pred odprtjem razstave predstavila nastajanje likovnih del v Peklu.

Le korak stran od dogajanja na tržnici pa so udeleženci letošnjega ArtEka Šentjanž na steni Repovževe štale na ogled postavili dela, ki so nastala v začetku julija na domačiji Felicijan v Peklu na srečanju umetnikov, ki sta ga že tudi 11. leto zapored organizirala Turistično društvo Šentjanž in Zavod MUK Qra iz Sevnice. Letos so v naših koncih na temo vode ustvarjali Dime Temkov iz Makedonije, Vasja Urlih in Brane Širca iz Ljubljane, Tatjana Mijatović iz Radencev, Tina Konec iz Oplotnice, Tone Zgonec iz Boštanja, Ana Jazbec, Nena Bedek in Matic Svažič iz Sevnice ter Vili Lamovšek iz Mokronoga, ki je dogajanje fotografsko dokumentiral. Kot vsa leta do sedaj je tudi letos umetniško taktirko vihtela Jerca Šantej iz Sevnice, ki je na tokratnem otvoritvenem dogodku prisotne presenetila tudi z recitalskim talentom. Vse navzoče je pozdravil tudi predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Repovž.

Nedvomno je za nami še en sklop dogodkov, ki jih ni bilo pametno zamuditi. Čudovito vreme je kar vabilo v pušl´c Dolenjske, ki je bil tako še bolj pisan kot sicer. Iz srca povabljeni, ko bo leto naokoli.

Petra Majcen, foto: Milan Sotlar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

10.03.2021 | Redakcija

Mati vseh salamijad

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu