Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevn’ška kuhinja z bogato ponudbo

Objavljeno: Četrtek, 14.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Sevniska kuhinja 2023 (16)

Druženje in klepet na kulinaričnem dogodku Sevn’ška kuhinja na prvo septembrsko soboto

Pozno prvoseptembrsko popoldne in večer sta minevala v druženju in klepetu na že tradicionalnem kulinaričnem dogodku Sevn’ška kuhinja v parku pred občinsko stavbo, kjer so se predstavili ponudniki lokalne kulinarike, vina in piva ter izdelovalci unikatnih izdelkov s certifikatom kakovosti kolektivne blagovne znamke (KBZ) Sevnica Premium.

Sevniska kuhinja 2023 (32)
Med ponudniki KBZ je bila Ovčarska kmetija Urban iz Gabrijel, kjer se ukvarjajo s predelavo izključno lastnega ovčjega mleka. Kmečka zadruga Sevnica se je predstavila s svojimi mesninami, v okušanje pa je ponudila hrenovke iz lastne predelave. Rokodelka Tina Železnik z Okiča se je predstavila z modnimi dodati in s čipko, saj je nosilka certifikata idrijske čipke. Iz brežiške občine je prišla Sonja Klemenčič, katere izdelke imajo certifikat KBZ Brežice Selection. Kdor je želel, predvsem so bili to mlajši obiskovalci, so sodelovali v delavnici, ki jo je vodila mlada sevniška rokodelka Tjaša Mesinger v okviru svojega unikatnega projekta Čeberol'ca.

K izbranim vinom, ki so jih nudili Klet Krško, Kobal Since 1931 iz Trnovca pri Sevnici, vino znamke Albiana je nudila Vinska klet Žaren iz Leskovca pri Krškem, domače pivo pa Aljaž Papež iz pivovarne APE, se je prilegla tudi okusna in sveže pripravljena hrana. Pripravljali so jo Gostišče Dolinšek, Gostilna Jež, Tončkov dom na Lisci in polfinalista Mastechef 2023 Žiga Škvorč in Nik Marolt.

Za okusno glasbeno poslastico je skrbela odlična solistka Sara Praznik ob kitarski spremljavi Primoža Lisca. Dobro razpoloženi obiskovalci in obiskovalke so bili potrditev, da so tovrstna sproščena druženja več kot zaželena.

S. R.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam