Sevn’ška kuhinja z bogato ponudbo
Objavljeno:
Četrtek, 14.09.2023 Rubrika:
PANORAMA Redakcija

Druženje in klepet na kulinaričnem dogodku Sevn’ška kuhinja na prvo septembrsko soboto
Pozno prvoseptembrsko popoldne in večer sta minevala v druženju in klepetu na že tradicionalnem kulinaričnem dogodku Sevn’ška kuhinja v parku pred občinsko stavbo, kjer so se predstavili ponudniki lokalne kulinarike, vina in piva ter izdelovalci unikatnih izdelkov s certifikatom kakovosti kolektivne blagovne znamke (KBZ) Sevnica Premium.
Med ponudniki KBZ je bila
Ovčarska kmetija Urban iz Gabrijel, kjer se ukvarjajo s predelavo izključno lastnega ovčjega mleka.
Kmečka zadruga Sevnica se je predstavila s svojimi mesninami, v okušanje pa je ponudila hrenovke iz lastne predelave. Rokodelka
Tina Železnik z Okiča se je predstavila z modnimi dodati in s čipko, saj je nosilka certifikata idrijske čipke. Iz brežiške občine je prišla
Sonja Klemenčič, katere izdelke imajo certifikat KBZ Brežice Selection. Kdor je želel, predvsem so bili to mlajši obiskovalci, so sodelovali v delavnici, ki jo je vodila mlada sevniška rokodelka
Tjaša Mesinger v okviru svojega unikatnega projekta Čeberol'ca.
K izbranim vinom, ki so jih nudili
Klet Krško, Kobal Since 1931 iz Trnovca pri Sevnici, vino znamke Albiana je nudila
Vinska klet Žaren iz Leskovca pri Krškem, domače pivo pa
Aljaž Papež iz pivovarne APE, se je prilegla tudi okusna in sveže pripravljena hrana. Pripravljali so jo
Gostišče Dolinšek, Gostilna Jež, Tončkov dom na Lisci in polfinalista Mastechef 2023
Žiga Škvorč in Nik Marolt.
Za okusno glasbeno poslastico je skrbela odlična solistka
Sara Praznik ob kitarski spremljavi
Primoža Lisca. Dobro razpoloženi obiskovalci in obiskovalke so bili potrditev, da so tovrstna sproščena druženja več kot zaželena.
S. R.
#povezujemoposavje