Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniška srednja šola bogatejša za laserski graver

Objavljeno: Torek, 05.12.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSCN2899

SŠ Sevnica je z nakupom laserskega graverja olajšala delo dijakom programa mizar, hkrati pa nova naprava omogoča še dodatne storitve.

Sevniška srednja šola, na kateri se dijakinje in dijaki izobražujejo v dveh poklicnih izobraževalnih programih - frizer in mizar, je v letošnjem letu dobila novo strešno kritino in varovalno ograjo ob železniški progi, v začetku letošnjega novega šolskega leta pa še novo opremo - laserski graver.

»Za dopolnitev strokovnega izobraževanja naših dijakov, ki se izobražujejo za poklic mizar, smo pridobili laserski graver. Prve začetne aktivnosti so nam demonstrirali strokovnjaki podjetja, pri katerem smo stroj nabavili. Ko smo pričeli z delom in raziskovanjem možnosti dela na stroju, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo testirali vse možne materiale za izdelavo,« pojasni ravnatelj SŠ Sevnica Matjaž Prestor, saj nova naprava ponuja izredno veliko možnosti - izdelavo štampiljk, graviranje pokalov, priznanj, medalj, obeskov, izdelavo slik visoke resolucije na različne materiale, izdelavo lesenih vizitk, graviranje umetniških in obrtniških izdelkov, kipov, pokalov ter različnih daril … »V mesecu decembru, ko je čas okraševanja, smo za nekaj osnovnih šol v Posavju izdelali dekorativne okraske - snežinke, snežene može itd. iz pene, lesa, pleksi stekla. Dijaki so z delom na stroju zelo navdušeni in z veseljem ustvarjajo nove izdelke,« še doda ravnatelj.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»