Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški Čudežni december

Objavljeno: Sreda, 02.12.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Novoletna okrasitev, voscenka (6)

Lik sevniške voščenke, posebne sorte jabolka, ki so ga nekoč davno cenili tudi na angleškem dvoru, bo del decembrske praznične okrasitve.

Pred vrati je zadnji mesec v letu, ki ga v Sevnici poznamo pod imenom Čudežni december. KŠTM Sevnica ga vsako leto obogati z raznolikimi dogodki in vsebinami. Te bodo letos prilagojene razmeram, pripravljene s pomočjo sodobnih komunikacijskih poti, s to drugačno obliko povezovanja pa bodo skušale vsaj delno nadomestiti odsotnost srečevanja.

Letošnja praznična okrasitev v Sevnici bo, kot vsako leto doslej, okolju prijazna. Z uporabo varčnih led luči bodo okrašeni rondoji in več območij ob glavni cesti skozi mesto, središče pri železniški postaji, glavni most čez Savo; nekoliko večji poudarek se namenja ureditvi gradu kot osrednjega kulturno-zgodovinskega spomenika, več točk v mestu bo okrašenih z naravnimi materiali. Sevnico bodo krasile tudi tradicionalne sevniške voščenke, luči v obliki jabolk. Posebno mesto bo tokrat namenjeno dvema drevesoma želja, eden bo na sevniškem Trgu svobode, drugi na gradu. Z dobrimi željami, zapisanimi na listek, lahko drevo opremi vsakdo.

PRAZNIČNE LUČI BODO ZASVETILE V PETEK

Praznična osvetlitev sevniškega mestnega središča bo zasijala v petek, 4. decembra, ob 17. uri, ko bo predvajan spletni dogodek – različica doslej vsakoletnega pohoda »Z lučko na grad«. V virtualnem dogodku, ki bo potekal na Facebook strani KŠTM Sevnica, bosta praznična nagovora občanom namenila župan Srečko Ocvirk in direktorica KŠTM Mojca Pernovšek, obogatila ga bo izbrana glasba.

PRAZNIČNI DOGODKI, VEČINA PREK SPLETA

Skozi ves praznični mesec se bo zvrstilo več spletnih dogodkov – spletne ustvarjalnice, gibalni izziv, virtualna vodenja po mestu in občini, žrebanje nagradne kartice veselja, pravljice z gradu in Xmas (božična) kitariada. Po ustaljenem urniku in skladno z vsemi epidemiološkimi ukrepi bo odprta Kmečka tržnica v Sevnici z dodatno obogateno decembrsko ponudbo.

Od 1. decembra do 6. januarja bo potekal še poseben decembrski izziv »Ho-ho-LOV!«. Na spletni strani www.kstm.si ali v Grajskih novicah je objavljen delovni list z desetimi izzivi. Sedem jih je možno opraviti na terenu po občini, tri pa v zavetju doma. Med vsemi, ki bodo izzive v celoti opravili in izpolnjene delovne liste do 10. januarja 2021 vrnili na KŠTM Sevnica, bodo izžrebali več nagrad.

Vsi dogodki so zbrani v napovedniku Čudežnega decembra, ki je objavljen na spletnih straneh KŠTM in Občine Sevnica.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam