Časopis za pokrajino Posavje
21.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniško veslaško društvo želi oživiti veslanje na Savi

Objavljeno: Torek, 13.08.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Veslasko drustvo Drevored Sevnica (ZZZZ)

Na krstno veslaško vožnjo po Savi sta se podala Tomo Jeraj in Bojan Kozmus.

V minulem sobotnem popoldnevu se je na območju izliva Sevnične v Savo zbralo nekaj ljubiteljev vode in vodnih poletnih užitkov, ki so zaveslali po Savi navzdol v družbi potapljaške enote PGD Sevnica.

Franc Ernestl, Tomo Jeraj, Toni Gorišek, Roman Gorišek in Miloš Matič so v lanskem letu ustanovili in registrirali Veslaško društvo Drevored Sevnica v želji, da bi se jim pridružilo čim več ljubiteljev Save in Mirne. »Želimo oživiti dogajanje na Savi, ki je po izgradnji hidroelektrarne v Boštanju primerna za vodne užitke. Za poletne veslaške dogodke smo izbrali izliv Sevnične v Savo, ker je obrečni prostor dovolj velik in dostop do vode primeren, v bližini stoji tudi pomol, ki bi ga bilo potrebno še nekoliko urediti,« je povedal Tomo Jeraj, ki je kot član PGD Sevnica usposobljen tudi za reševanje iz vode. »Dolžina trase, ki bi jo preveslali, je okoli tri tisoč metrov dolvodno in ob izlivu Vranjskega potoka, ob katerem stoji tudi gostišče Kregl, se obrnemo in potem spet veslamo tri kilometre, da pridemo na izhodiščno mesto,« še pojasni idejo o poteku trase, ki sta jo nato delno preveslala z novim članom društva Bojanom Kozmusom.

V sevniško veslaško društvo se je včlanila tudi Vlasta Marn z Dolnjega Brezovega, ki poletni čas rada preživlja ob in na vodi. »Zelo rada se vozim s supom in je obvezen del prtljage ob odhodu na morje, ko sem pa doma, grem rada z njim na Savo. Občutki so enkratni, ko se s supom zapeljem na sredino reke. Posebno doživetje je, ko si sam sredi vode, seveda, če te ni strah,« nasmejana pove.

S. R., foto: L. M., S. R.
« Nazaj na seznam