Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupina senior Mažoretk Dobova ubranila naslov državnih prvakinj

Objavljeno: Sreda, 07.06.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Tekmovanje-Zalec-04440
Članice Športno kulturnega društva Mažoretke Dobova smo se tretji vikend v maju udeležile 9. odprtega državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije in domov prinesle številna žlahtna odličja. 

Tekmovanje je potekalo v Žalcu, v mestnem jedru, ki se ponaša s pivsko fontano. Skupino senior, v kateri se umetnost vihtenja mažoretne palice prepleta s plesom, pod taktirko trenerke Laure Pavlović, sestavljajo: Anja Račič, Nuša Račič, Manca Račič, Nea Voglar, Tiara Vidmajer, Ines Jurovič, Larisa Gerjovič, Maja Zagmajster, Zara Mižigoj, Lea Savnik in Kaja Radanovič. Z vrhunsko dodelanima koreografijama parade in figurative so dekleta ponovno stopila na najvišjo stopničko ter ubranila naslov državnih prvakinj. 
Tekmovanje-Zalec-03237

Skupina kadet je osvojila odlično tretje mesto! Svoje znanje in izkušnje vihtenja palice in plesa bogatijo pod taktirko trenerke Lucije Kelhar ter licenciranih vaditeljic Kaje Radanovič, Anje Račič, Mance Račič in pomočnice Nuše Račič. Skupino sestavljajo: Nikolina Čibarič, Nika Fuks, Ula Ivša Krmpotič, Kaja Kolman, Samanta Kranjc, Klara Lepšina, Eva Lavrič, Zala Ogorevc, Gaja Pregrad, Zala Pregrad, Lana Proselc, Tija Proselc, Alja Stanič, Nika Stanič, Pia Travnikar, Nika Novoselič in Špela Žarn Gregorič.

Naši obe cici skupini (Dobova in Brežice) sta osvojili srebrni medalji, v kategoriji prvi in kategoriji cici korak pa so dekleta posegla po zlatih in srebrnih odličjih. 
Tekmovanje-Zalec-04346

Tudi naše neformacije so bile zelo uspešne: 
  • SOLO KADET: Nikolina Čibarić 1. mesto in naslov državne prvakinje ter Eva Lavrič 3. mesto
  • SOLO JUNIOR: Samanta Kranjc 6. mesto
  • DUO KADET: Pia Travnikar in Ula Ivša Krmpotič 4. mesto, Tija Proselc in Lana Proselc 7. mesto
  • DUO JUNIOR: Ines Jurovič in Klara Lepšina 7. mesto
V soboto je tekmovalno dogajanje popestril nastop Nacionalnega mažoretnega ansambla (NMA) ob spremljavi lokalne godbe na atraktivni lokaciji - ob pivski fontani. Navdušile so občinstvo. Naše članice, ki so del NMA, so: Anja Račič, Manca Račič, Larisa Gerjovič in Kaja Radanovič. V nedeljo pa so tekmovanje popestrila dekleta iz interesne dejavnosti, ki poteka na OŠ Artiče, in požela bučen aplavz.  

Hvala vsem staršem, sestricam, bratcem in ostalim sorodnikom ter prijateljem rumene družine za bučno navijanje in vse, kar sodi zraven, ter sponzorjem in donatorjem, ki podpirate naše udejstvovanje - še posebej pa Občini Brežice. 

Maša Radanovič, foto: Larisa Matijevič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec