Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupščina Kluba ljubiteljev starodobnih vozil Mirnske doline Hrast Tržišče

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: PANORAMA    Ogledov: 829Bralci pišejo
DSC08372
19. marca je v  prostorih gostilne Ulčnik - Majcen v naselju Vrhek pri Tržišču potekala redna letna skupščina Kluba ljubiteljev starih vozil Mirnske doline Hrast Tržišče.

Klub, ki šteje 150 članov, je najbolj znan po vsakoletni organizaciji državnega prvenstva v dirki starodobnikov za pokal Malkovca. Po 17 zaporednih letih dirka letos ne bo izvedena, saj je bilo tekmovalcev vsako leto manj, klub pa se bo posvetil organizaciji drugih dogodkov, kot sta vsakoletni blagoslov vozil ter dan mladosti, možna pa je tudi oživitev dogodka Lov na lisico, ki je v preteklosti požel velik uspeh.
 
Uvodnemu pozdravu predesednika Tonija Janežiča je sledila izvolitev delovnega predsedstva in poročila posameznih sekcij kluba, kjer so bili predstavljeni rezultati dela v minulem letu. Po opravljenem rednem delu skupščine je bila beseda predana še gostom: predsednici Turističnega društva Tržišče Mileni Knez in podžupanu občine Sevnica Janezu Kukcu. Vsi so poudarili pomembnost sodelovanja vseh društev kraju, saj je le tako lahko zagotovljena uspešna izvedba dogodkov.
 
Glavne naloge kluba bodo tako kot do sedaj vsako leto predvsem organizacija glavnih treh dogodkov našega kluba: enajsti blagoslov starodobnih vozil na Mirni (23. april), ki ga organiziramo skupaj s VW klubom Dolenjske in Bele krajine, ter praznovanje dneva mladosti (28. maj).
 
Po skupinskem fotografiranju je sledila  skupinska vožnja, nato pa še piknik v prostorih kluba, ki je zaokrožil lepo nedeljsko popoldne.

V imenu kluba Hrast Tržišče – Dejan Hočevar
 
« Nazaj na seznam
»