Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenska noč na Murterju več kot uspela

Objavljeno: Ponedeljek, 27.07.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
bk_pisece_slovenska_noc_na_murterju (10)

Tadej Škof (desno) in brežiški podžupan Bogdan Palovšnik (levo) z murterskim županom Tonijem Turčinovim

V soboto, 25. 7. 2020, je na Murterju potekala Slovenska noč kot zahvala za odlično sodelovanje med dvema krajema (Brežice in Murter). Pred štirimi leti je BK Pišece prvič organiziral turnir v badmintonu in sedaj je vsako leto sodelovanje boljše in boljše. Ker je skoraj polovica turistov na Murterju iz Slovenije, je padla ideja med županom občine Murter Tonijem Turčinovim, direktorico turistične zveze Murter Matejo Bašić in Tadejem Škofom kot pobudnikom, da bi organizirali Slovensko večer, kot jo imenujejo na Hrvaškem. Žal je bila letošnja zaradi "koronasituacije" malo okrnjena, vendar je številen obisk pokazal, da je bil to zadetek v polno.

bk_pisece_slovenska_noc_na_murterju (3)
Letošnja Slovenska noč je bila posebna, saj je šel ves prihodek od celotnega večera v dobrodelne namene. Celoten znesek od prodaje golaža in srečolova je šel kot pomoč pri izgradnji novega vrtca. Ekipa kuharskih mojstrov (Bojan Šrtbuncl, Dejan Mikuš, Edvard Rožman, Boštjan Krošelj, Aleš Kovačič, David Ilinčič, Boštjan Škorja in Tadej Škof) je pripravila 300 porcij golaža, ki je kmalu pošel, kar je bil dober znak, da je bilo zadosti ljudi, kot tudi to, da je bil pripravljen, kot se spodobi. Na stojnicah so se predstavili različni turistični ponudniki, med ostalimi vinarstvo Balon Bizeljsko, medarstvo Stermecki Bizeljsko, penine Dušič Pišece, proizvajalec alkoholnih pijač Rožman Zdole, turistični ponudniki s Sromelj, Pišec, Bizeljskega, Discover Brežice ...

Župan občine Murter Toni Turčinov je obljubil, da bo letos pozimi v Brežicah oz. okolici potekal Murterski večer, na katerem se bodo predstavili "Murterini" v vsej svoji lepoti. Pozdrav in kratek nagovor je imel tudi brežiški podžupan Bogdan Palovšnik. Za dobro atmosfero je poskrbel ansambel Okrogli muzikanti.

Že sedaj je jasno, da bo prireditev postala tradicionalna z željo, da bi Slovenska noč postala kar Slovenski vikend, na katerem bi se predstavili še nekoliko na večje.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

15.09.2021 | PANORAMA

40 let PGD Rožno

18.09.2021 | PANORAMA

Most v rož’cah