Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenska olimpijska bakla tudi v Krškem

Objavljeno: Torek, 08.06.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
1

Skupina učencev in ravnateljica Valentina Gerjevič

V torek, 8. junija, so se v pričakovanju slovenske bakle na igrišču Osnovne šole Jurija Dalmatina v Krškem odvijale prave male olimpijske igre. Med čakanjem so se otroci igrali različne igre, istočasno pa se je odvijal pester program, kjer so se predstavili športniki, ki so se v preteklosti že udeležili olimpijskih iger.

Eden takšnih je zagotovo Primož Kozmus, metalec kladiva, ki se je vpisal v zgodovino športa kot prejemnik zlate medalje na Olimpijskih igrah leta 2008 v pekingu in srebrne medalje leta 2012 v Londonu. Pridružil se mu je tudi paraolimpijec Damjan Pavlin, ki se je paraolimpijskih tekmovanj udeležil že štirikrat.
DSC_0412
Otrokom je poudaril, da naj se trudijo pri svojih športnih aktivnostih in da se bo mogoče prav komu izmed njih uresničile sanje o nastopu na olimpijskih igrah. Poleg Pavlina sta bila prisotna še dva para športnika, Marko Sintič in Franci Slivšek, ki prihajata iz Društva paraplegikov Dolenjska Posavje.

Ko je naposled ekipa učencev Osnovne šole Jurija Dalmatina pritekla v cilj in ravnateljici Valentini Gerjevič izročila olimpijsko baklo je Krško postalo 79. občina v Sloveniji, ki jo je bakla obiskala. Učenki Brini Mijatovič, ki je imela čast, da je v cilj pritekla z baklo v rokah, bodo ti trenutki ostali v lepem spominu. Pozdravila jih je tudi podžupanja Ana Nuša Somrak.

Slovenska bakla je promocijski projekt Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, ki je na poti že od 3. maja in bo potovala vse do 23. julija, do trenutka, ko se bo v Tokiu pričela slavnostna otvoritev letošnjih Olimpijskih iger. V tem času bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. Bakla je simbol povezovanja, prav to povezanost pa želijo vzbuditi med vsemi občankami in občani v Sloveniji ter širiti optimizem.

Sodelujoči na današnjem dogodku so bili športniki iz Posavskega alpinističnega kluba, Odbojkarskega društva Brestanica, Plavalnega kluba Celuloza Krško, ŠD TIM 1, ŠD Nipon, JK3 Tim, Speedway kluba Sven Cerjak, Atletske šole HOP2 in Kajak kanu Krško.

Naj zaključimo z mislijo g. podpredsednika Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janeza Sodržnika: »Slovenija je geografsko majhna država, vendar smo športni velikan, kar je zavidanja vredno!« Srečno, bakla, še naprej, vse do Tokia!

Nika Đođ
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?

11.11.2020 | Redakcija

File postrvi z bučnimi semeni