Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šoferji in avtomehaniki obeležili stanovski praznik

Objavljeno: Četrtek, 20.07.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
25-WAK_6046

S srečanja ZŠAM Krško na Trški Gori

8. julija so v Združenju šoferjev in avtomehanikov Krško s srečanjem pri lovskem domu na Trški Gori obeležili dan šoferjev in avtomehanikov. Stanovski praznik člani slovenskih združenj obeležujejo sicer na 13. julij v spomin na ta dan pred 80 leti, ko so partizanske motorizirane enote osvobodile Žužemberk.

24-WAK_6039

Predsednik krškega združenja Bojan Mežič

Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Krško deluje na območju mestne občine od leta 1979 dalje, po besedah predsednika Bojana Mežiča pa je trenutno vanj vključenih 69 članov. Poleg povezovanja in informiranja članstva so dejavnosti v združenju osredotočene na prizadevanja za razvoj prometne, tehnične in varnostne kulture, s poudarkom na prometni preventivi, saj se člani ZŠAM v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Krško že desetletja aktivno vključujejo v ozaveščanje mlajših generacij preko različnih akcij, med katerimi je najbolj opazno njihovo angažiranje in prisotnost članov na nevarnih odsekih v bližini šol ob začetku šolskega leta. »Naše delo je prostovoljno in zato še toliko bolj hvale vredno, saj je ljudi, ki so pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas za blaginjo prebivalstva, še posebej za ranljive skupine, vse manj,« je za Posavski obzornik s povedal predsednik Mežič.

23-WAK_6051
ZŠAM Krško sicer združuje poklicne šoferje, avtomehanike in ostale občane, ki se angažirajo na področju prometne preventive, ter sodeluje s  na tem področju angažiranimi službami, organi, ustanovami in drugimi organizacijami. Da je sodelovanje tesno in utečeno je potrdila tudi njihova udeležba na srečanju pri lovskem domu na Trški Gori, ki so se ga med drugim udeležili predsednik in sekretar krovne Zveze ZŠAM Slovenije Branko Praznik in Fadil Mušinović, krška podžupanja Brigita Piltaver Imperl, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo pri MO Krško Sebastjan Komočar, vodja Skupnega prekrškovega organa petih posavskih občin Martin Cerjak, načelnik Policijske postaje Krško Peter Molan ter predstavniki ZŠAM iz sosednjih pa tudi bolj oddaljenih občin.

B. M., foto: Lovro Vakselj
« Nazaj na seznam