Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sončkov kostanjev piknik ob svetovnem dnevu cerebralne paralize

Objavljeno: Sreda, 09.10.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_8818

Podžupanja Somrakova, Gomilšek in Solomonova

V soboto, 5. 10., sta ob svetovnem dnevu cerebralne paralize na športnem igrišču v Spodnjem Starem Gradu Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec tudi letos izvedla že tradicionalni kostanjev piknik.

Resda je zjutraj malo deževalo, vendar sončki ne bi bili sončki, če ne bi s sabo pripeljali sonca in veliko pozitivne energije. Po okrepčilu tako s palačinkami, kostanjem in pečenimi mesnimi dobrotami ter čajem je predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun vsem navzočim predstavila namen branja poslanice in zelenih balonov.
IMG_4202

Skupinska fotografija udeležencev piknika

V poslanici je bilo zapisano, da je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje. Ta dan je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. To vizijo lahko pomaga uresničevati vsakdo od nas v svojem okolju. S skupnimi močmi lahko vplivamo tudi na globalne družbene spremembe.

Po nagovoru predsednika Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec Matjaža Gomilška in podžupanje Občine Krško Ane Nuše Somrak se je ob zvokih ansambla BB Thing in pevke Andreje, podelitvi simboličnih daril in seveda daril članice DLM Matija Gubec nadaljevalo veselo druženje z različnimi aktivnostmi ali igrami. Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je 170 udeležencev lahko preživelo tako čudovito soboto in upajo, da se drugo leto zopet srečajo v tako velikem številu. 

Anton Hruševar
 
 
« Nazaj na seznam