Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sončkova zdravstveno-terapevtska kolonija na Pašmanu

Objavljeno: Torek, 09.07.2024    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_5566
Društvo Sonček Posavje je že osmo leto zapored organiziralo zdravstveno-terapevtsko kolonijo, ki je namenjena družinam otrok s posebnimi potrebami. 

Kolonija se je izvajala proti koncu preteklega meseca na otoku Pašman. Otroci so bili deležni vsakodnevnih individualnih delovnih terapij in fizioterapije. Tudi plavanje v morju in bazenu pripomore k lažjemu in boljšemu vzdrževanju psiho-fizičnega stanja posameznika. V času kolonije smo izvajali razne igre, aktivnosti na vodi, večerno druženje ob pravljicah in kasneje še ob živi glasbi, kar je kolonijo še dodatno obogatilo. Tokrat je bila med udeleženci kolonije tudi slavljenka Mija, saj je ravno v času kolonije dočakala svoj 18. rojstni dan.
IMG_5828

Tovrstna kolonija je za udeležence, starše oz. otroke z motnjami in sorojence, zelo pomembna, saj se izvajata integracija in inkluzija, nenehna izmenjava informacij, mnenj ter predlogov. Izmenjava izkušenj je še posebej dobrodošla in koristna za vse udeležence, saj le tako vidimo, da v podobnih življenjskih situacijah nismo sami. Tudi tokrat je Trgovina Mita zopet poskrbela za vse udeležence s sladkim programom in pijačo, za kar smo jim neizmerno hvaležni.  

Društvo Sonček Posavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte