Časopis za pokrajino Posavje
3.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sončkova zimska zdravstveno terapevtska kolonija

Objavljeno: Torek, 25.02.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
20200204_140522
Društvo Sonček Posavje je že pričelo z večjimi projekti v letošnjem letu 2020, saj smo že izvedli  zdravstveno terapevtsko kolonijo v Kranjski Gori.

V ZTK je bilo 22 otrok in mladostnikov, ki so bili razdeljeni v dve skupini. Vsi so imeli vsakodnevno nevrofizioterapijo, kinezioterapijo, smučanje na prilagojenih smučeh, kopanje v bazenu po hallwick metodi, ustvarjalne delavnice, druženje, družabne igre, skupaj smo odšli tudi na izlet ...
20200203_121055
Velik poudarek smo dali tudi na sorojence, saj smo z njimi smučali, prav tako na otroke z motnjami v razvoju, ki so sposobni tudi sami smučati z individualnimi obravnavami.  Skupaj smo preživeli čudovit zimski teden, izmenjali izkušnje, se družili, naredili evalvacijo ... Vsem družinam, spremljevalcem in terapevtom smo predstavili vizijo Zveze Sonček in sledili glavnemu cilju inkluziji in integraciji. 

V imenu vseh posavskih Sončkov se za sodelovanje iz srca zahvaljujemo Luki Zupanu, ki je bil z nami s strani projekta MOST in smo s tem imeli še dodatno strokovno podporo za naše člane.  

Društvo Sonček Posavje
 
 
« Nazaj na seznam