Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Splavarjeva jesen

Objavljeno: Torek, 13.10.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Splavar1
Poletje se je poslovilo in nastopila je jesen, ki prinaša hladnejše dni, vendar pa nove, tople barve in omamne okuse. V soboto, 26. septembra, se je v mestnem jedru Brežic, natančneje v restavraciji Splavar, odvijal prav poseben večer. Občutek je bil, kot da bi se nahajali v kakšnem bistroju sredi Pariza.

V sklopu tematskega večera Jesen se je predstavila gospa Jerca Šantej s svojo slikarsko razstavo. Šantejeva je vodja zavoda Qra, med drugim pa tudi dobitnica mnogih nagrad in priznanj. Gostje so lahko uživali v preizkušanju mesnih ali ribjih jedi v sklopu novega menija Jesen, ki so nastale pod vodstvom splavarjevega kuharja. Okusnim jedem je spremljavo delalo vino, za katerega je zaslužen gospod Bojan Berkovič, gospodar Vinske kleti Molipachi.

Splavar2
Za še boljšo atmosfero pa je poskrbela instrumentalna zasedba Kristjana Račiča, Lovra Klanjščka, Anžeta Podgornika, Matica Kovačiča, Roberta Petana, Darka Petana in Julijana Andrejaša, z vokali pa so jih spremljale Maja Weiss, Klara Moškon in Tjaša Rupar.

Vse skupaj se sliši omamno, a ne? Prav tako pa si lahko pri Splavarju privoščite zajtrk, »obedo«, kosilo ali pa pravo splavarjevo restavracijsko dogodivščino. Tako da kar pogumno, saj se pri Splavarju najde za vsakogar nekaj. Pričarajte si splavarjevo jesen tudi vi, saj boste uživali v dobri jedači, kapljici rujnega in glasbi.

Nika Đođ, foto: Amadeja Smrekar

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam