Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spomladanske čistilne akcije v sevniški občini

Objavljeno: Sobota, 18.03.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Cistilna akcija

Skrbimo za ohranitev čiste narave (foto: Ljubo Motore).

Urejena in čista narava je sestavina kakovosti življenja, temeljna prednost in pogoj sodobnega turizma. Čisto, zdravo in urejeno okolje, čiste vode in zrak so bogastvo, ki nam ga je poklonila narava, sami pa moramo skrbeti za urejenost in varovanje vsega, kar nam je dano.

Pomemben prispevek k ohranjanju urejenega okolja so spomladanske čistilne akcije. Kot že vrsto let tudi letos Turistična zveza Občine Sevnica v sodelovanju s Komunalo Sevnica, Občino Sevnica in KŠTM organizira ter koordinira čistilne akcije v sevniški občini.

Spomladanske čistilne akcije bodo v občini Sevnica potekale od 25. marca do 6. aprila 2023. Lokalni koordinatorji akcije so predstavniki krajevnih skupnosti ali predstavniki turističnih ali drugih društev. Udeležba na akcijah je prostovoljna in poteka na lastno odgovornost. V želji in prizadevanju, da bi naši kraji sijali v najlepši luči, a ne le za turiste, temveč predvsem za vse nas, ki tu živimo, lepo vabimo, da se spomladanskih akcij udeležite, predvsem pa skušajte pravilno ravnati z odpadki skozi celo leto.

Po predhodnem dogovoru z vodjo ravnanja z odpadki na Komunali Sevnica Mojco Jazbinšek (031 653 298) bo na dogovorjeno mesto dostavljen kontejner za odpadke, ki bodo pobrani na čistilni akciji. Vanj se odlagajo le mešani odpadki. Kontakti za morebitna vprašanja in prevzeme vreč za odpadke  - Cvetka Jazbec (031 825 053) in Alenka Kozorog (051 680 288).

S. R./Vir: TZOS

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»