Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sprevod otrok Vrtca Mavrica in prižig lučk v Brežicah

Objavljeno: Torek, 03.12.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
brezice_prizig_luck (55)

Pohod z lučkami se je zaključil na grajskem dvorišču.

Kljub turobnemu vremenu se je zdaj že tradicionalnega sprevoda otrok Vrtca Mavrica Brežice s starši in ostalimi spremljevalci na prvi decembrski ponedeljek udeležilo nekaj sto ljudi. Pohod z lučkami pomeni tudi uraden prižig praznične okrasitve po mestu Brežice.

brezice_prizig_luck (48)

Nastop vrtčevskih otrok

Zaključek pohoda je tako kot že prejšnja leta potekal na brežiškem grajskem dvorišču, kjer so sprva predvideli igrano predstavo na velikem odru, a jim je deževno vreme čez dan to namero žal preprečilo. Kljub temu je skupinica otrok s pomočjo vzgojiteljic na grajskem stopnišču odrecitirala pesmico in si seveda prislužila veliko odobravanje.
brezice_prizig_luck (65)

Glavna brežiška ulica je v ponedeljek tudi uradno zasvetila ob začetku prazničnega decembra.Zbrane sta pozdravili ravnateljica brežiškega vrtca Silvija Komočar in podžupanja občine Brežice Mila Levec, ki se je prav tako pridružila letošnjemu sprevodu po brežiških ulicah. Medtem ko je Komočarjeva namenila prisrčen pozdrav vsem navzočim, še posebej otrokom, rekoč, da naj jih vse te lučke grejejo ves praznični december ter v njihovih srcih in očeh prižgejo iskrice, se je Levčeva v svojem in v imenu občine zahvalila ravnateljici in vrtcu, da vsako leto poskrbijo za tako čaroben uvod v praznični december.
78607161_2531723190230761_2617643319777296384_o

Okrasitev v Posavskem muzeju BrežiceOtroci in ostali, ki so prišli z njimi, so se lahko pogreli s čajem na stojnicah in se posladkali s piškoti, ki so jih delile vzgojiteljice, ki so s svojo opravo predstavljale dobre vile. Lučke so se sinoči prvič prižgale tudi v Posavskem muzeju Brežice, kjer danes, 3. decembra, na Ta veseli dan kulture, poteka več javnih vodstev po razstavah, obiskovalcem je cel dan omogočen prost vstop v muzej, za zaključek pa se bo v Viteški dvorani odvil še koncert okteta saksofonov, dela Ansambla saksofonov Akademije za glasbo v Ljubljani.

R. R., foto: R. R. in PMB
« Nazaj na seznam