Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

'Srčniki' odločeni, da delo podružnice nadaljujejo kvalitetno

Objavljeno: Četrtek, 26.03.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
drustvo_srce_in_ozilje_obcni_zbor (14)

Predsednik društva Franc Černelič in delovno predsedstvo občnega zbora

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije - Podružnica Posavje je v začetku marca v dvorani MC Brežice opravilo letni občni zbor. Predsednik društva, ki združuje okoli 450 članov, ostaja Franc Černelič.

V minulih štirih letih so z medsebojnim sodelovanjem in idejami izpeljali vse zastavljene programe, posebej slovesno pa obeležili 20-letnico delovanja posavske podružnice. Kot je dejal predsednik Franc Černelič, so v vsem minulem obdobju ohranjali medsebojno razumevanje, spoštovali različnost, se imeli lepo ter se trudili ohranjati in krepiti zdravje. Zato so organizirali zanimiva predavanja (lani osem) in za člane pohode, ki so bili dobro obiskani. »Čeprav se vsi skupaj staramo in marsikdo ne zmore sodelovati takrat, ko to zahteva odhod od doma.
drustvo_srce_in_ozilje_obcni_zbor (7)

Zahvala nastopajočim in mentorici

Za Podružnico Posavje ste vsi člani pomembni in številčnost članstva dokazuje, da smo prepoznavni in koristni. Zaradi zdravstvene preventive glede srčno-žilnih bolezni pa bi radi vključevali še več mlajših,« pravi Černelič, ki se zaveda, da bi bilo treba celotno vodstvo Podružnice Posavje, vključno z njim samim, zamenjati, pomladiti in dati priložnost za nove ideje in načine zdravstveno-preventivne animacije prebivalstva.

Glede tega so na seji UO preverjali možnosti in skušali s pogovorom pridobiti soglasja primernih članov za menjave. Tokrat ni šlo, kot so želeli, zato so predlagali listo za nov UO z nekaj dopolnili. Veseli so bili pristanka dr. Jana Kurinčiča in višje medicinske sestre Helene Hostar, ki bosta dragoceni dopolnili strokovnega pristopa pri načrtovanju in izvedbi njihovih programov. Vsekakor so odločeni, da čimbolj kvalitetno nadaljujejo delo podružnice, čeravno morda posamezni član UO iz objektivnih ali zdravstvenih razlogov ne bo mogel več sodelovati.

Ob koncu tega mandata se je predsednik Franc Černelič zahvalil ožjim sodelavcem v društvu, vsem, ki društvu pomagajo preko razpisov in donacij, da lahko vključujejo in izobražujejo čim širši krog prebivalcev Posavja za čimveč zdravja in ohranjanja delovne sposobnosti oziroma pri samostojnosti starostnikov ter vsem iz vodstev drugih sorodnih društev na področju zdravja za vzorno sodelovanje.

Zanimivo je bilo spremljati predavanje Nine Vene Klun, spec. int. med. iz UKC, ki je predavala na temo Uporaba zdravil proti strjevanju krvi. Za srce in dušo so poskrbele citrarke GŠ Brežice z mentorico Anito Veršec.

N. J. S., foto: M. Tokić
« Nazaj na seznam