Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje posavskih prostovoljcev v projektu »Starejši za starejše«

Objavljeno: Ponedeljek, 12.06.2017    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Prostovoljci v okviru projekta Starejši za starejše – za višjo kakovost življenja doma se 1x letno srečujemo po regijah. Namen srečanja je medsebojno druženje, izmenjava izkušenj, pa tudi prijetno preživet dan kot nagrada za celoletno delo. Srečanje za prostovoljce Posavja je letos potekalo 5. junija 2017 v Savinjsko-Šaleški  pokrajini.

Letošnji 5. Junij je bil tako za prostovoljce iz projekta SzS poseben in prijeten dan, ko je bilo srečanje za tiste, ki se s prostovoljnim delom vključujejo  v reševanje problematike starajoče družbe. Koordinatorji in nekateri predsedniki DU smo soglašali, da želimo prostovoljcem vsaj en dan ponuditi nekaj več kot toplo malico in bližino prebivališč, saj cenimo njihovo delo in menimo, da si zaslužijo vsaj en dan posebne pozornosti in možnosti za preživljanje dneva ob zanimivi ponudbi! Ta dan je igrala harmonika, odmevalo petje in zaužili smo veliko dobrot, ki so jih s seboj prinesle prostovoljke. Izbira sladic je bila res velika!

V sklopu potovanja na prizorišče srečanja ob Velenjskem jezeru smo obiskali še mesto Žalec in znano Fontano piv, si z zanimanjem  ogledali Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin, nato se odpeljali v Velenje, kjer ni bilo ne časa ne sredstev za voden ogled mesta, smo si pa z navdušenjem  ogledali Muzej premogovništva Slovenije v rovih premogovnika Velenje in se zbrali v Restavraciji ob jezeru, kjer nas je čakalo kosilo in prijetno druženje.

Na srečanje so 3 avtobusi odpeljali 123 udeležencev  /prvotno prijavljenih 138/. V veliko veselje nam je bilo, da se nam je pridružila vodja projekta, ga. Rožca Šonc, v Velenju pa nas je obiskala še pokrajinska koordinatorka  SzS Šaleške doline, ga Slavka Mijoč.
Želeli bi, da bi bilo za tovrstna srečanja namenjeno več sredstev, saj  takšna srečanja  bogatijo prostovoljce in jim dajejo nove energije za prostovoljno delo.

Pokrajinska koordinatorka projekta:  Ida Križanec
Foto: Lea Babič
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.03.2021 | Redakcija

Mati vseh salamijad

28.09.2022 | Sporočilo

Voda – najdragocenejša dobrina