Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje pri Kalinu 2020

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC_0485 (002)

Predstavniki brežiške občine in hrvaške strani

Na slovensko-hrvaški meji je 1. julija 2020 potekalo 6. tradicionalno Srečanje pri Kalinu. Letošnje srečanje, s katerim se je zaznamovala 7. obletnica vstopa Hrvaške v Evropsko unijo in predvsem dobro sodelovanje na meji, ni bilo množično, kar je posledica zajezitvenih ukrepov in novih okoliščin.

V delegaciji iz občine Brežice so bili podžupana Jure Pezdirc in Bogdan Palovšnik, predsednik krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Aleš Burja, podpredsednik Slavko Bizjak in tajnica Rajka Križanac. Hrvaško stran so na srečanju zastopali namestnik samoborskega župana Željko Stanec, predsednica krajevnega odbora Bregana Maja Gračanin in predsednik krajevnega odbora Grdanjci Ivan Diša Horvat.

Letošnje Srečanje pri Kalinu je bilo skromno in drugačno, ampak vseeno ni manjkalo smeha, pozitivne energije in prijetnih besed. Tudi tokrat so predstavniki obeh strani poudarili tradicionalno tesno sodelovanje prebivalcev, družin, ustanov, podjetij in kulturnih društev z obeh strani meje.

Ob kozarčku cvička in dobrotah lokalnih gostincev je druženje lažje potekalo do večernih ur. Pogovori so tekli o sodelovanjih društev, novih programih in vsakdanjih problemih na mejnih prehodih.

Prisotni so se strinjali, da morajo biti takšna srečanja večkrat v letu.

R. K.
« Nazaj na seznam