Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje starejše generacije krških upokojencev

Objavljeno: Sreda, 22.01.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DU Krško-srečanje 80+ (14)

Zbralo se je okoli 120 starejših od 80 let.

Društvo upokojencev Krško je v torek v krškem hotelu City pripravilo tradicionalno ponovoletno srečanje svojih članov, starih 80 let in več.

Krško društvo upokojencev šteje okoli tisoč članov, je povedala predsednica Snežana Resman, med njimi je več kot 30 % starejših od 80 let. Na srečanje so jih tako povabili kar 330, okoli 120 pa se jih je udeležilo srečanja. »Namen današnjega srečanja je druženje in obujanje spominov, o problemih društva in težavah upokojencev pa danes ne bomo govorili. Želimo, da jih pride čim več, povabili pa jih bomo tudi na marčevski občni zbor društva in junijsko srečanje posavskih upokojencev,« je povedala Resmanova.
DU Krško-srečanje 80+ (41)

Bojan Kaplan in Adolf Moškon

Poleg nje so zbrane nagovorili še krški podžupan Silvo Krošelj, direktorica DSO Krško Ani Nuša Masnik in pomočnica direktorice CSD Posavje Mirjana Mlakar. Poudarili so predvsem pomen medgeneracijskega sodelovanja in sožitja ter izpostavili nekatere programe, ki so v občini na voljo starejši populaciji, od pomoči na domu do storitve Sopotnik.
 
Najstarejša udeleženca srečanja sta bila Vida Breskvar med ženskami in Stane Kukovičič med moškimi, stoletnik Gvido Grabar pa se tokrat srečanja ni udeležil. Prvi, uradnejši del srečanja, ki sta ga s harmoniko in petjem popestrila Adi Moškon in Bojan Kaplan, je vodila Vidka Kuselj, ki je zbranim med drugim dejala, da ponosno nosijo svoja leta, ki so jim prinesla modrost, izkušnje in številne spomine.

P. P.
 
« Nazaj na seznam