Časopis za pokrajino Posavje
24.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje starejših krajanov KS Kapele

Objavljeno: Ponedeljek, 27.01.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC07264
Aktivistke KO RK Kapele smo 7. decembra 2019 v gostilni Erban v Župelevcu organizirale srečanje krajanov KS Kapele, starih 70 in več let. Zbralo se je 60 ljudi.

Navzoče je pozdravila predsednica KO RK Kapele Albina Zorčič in predsednica OZRK Brežice Antonija Zaniuk.

Za prijeten uvod v popoldansko druženje so vnuki in pravnuki aktivistk in udeležencev zbranim pripravili kulturni program, obarvan z govorno besedo, glasbo in petjem ter ubranimi zvoki harmonike. Nastopajoči osnovnošolci podružnične šole Kapele so program pripravili sami, kar je še posebej pohvalno.

DSC07323
Aktivistke smo poskrbele za sladki program, za lično okrasitev miz, vsak udeleženec pa je prejel tudi ročno izdelano darilce. Bili so zelo veseli in hvaležni. Čas je mineval ob okusnem kosilu in dobri kapljici. Takšni dogodki prispevajo k temu, da starejšim, ki se vidijo le na srečanju, obarvajo jesen življenja v lepše barve. Preživijo malo drugačen dan, prijetno kramljajo in obujajo spomine na dobre stare čase.

Ob prvem mraku so se razšli zadovoljnih obrazov in z obljubo »na svidenje naslednje leto«.

Dobro obiskano srečanje, zadovoljni in nasmejani obrazi prisotnih krajanov in prijetno vzdušje so največja zahvala in vzpodbuda organizatorjem za njihovo delo.

V času božično-novoletnih praznikov pa smo aktivistke obiskale in skromno obdarile tudi vse naše krajane, ki sedaj prebivajo v domovih za starejše, saj so bili nekateri še preteklo leto na srečanju.

V domu upokojencev v Brežicah je pet krajanov, v Samoborju trije in ena v Kumrovcu. Vsi so bili zelo presenečeni in veseli obiska, saj jim druženje, lepa beseda in sočutje veliko pomenijo.

Tekst: Ivanka Cerjak
Foto: Rudi Volčanjšek
« Nazaj na seznam