Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ŠtantFest in pohod po Jurkovi učni poti

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Stantfest1

Na radeški tržnici se bo odvijal 5. ŠtantFest (arhiv KTRC Radeče)..

Ob današnjem svetovnem dnevu turizma bo potekal na tržnici v Radečah že 5. ŠtantFest, ki je nadaljevanje projekta Vsi na plac! Na Lisci se bo odvijal pohod po Jurkovi učni poti. Oba dogodka se bodo pričela ob 17. uri.

Prireditev Štantfest se bo pričela z uvodnim nastopom učenk in učencev podružnične šole s Svibnega in pozdravnim nagovorom župana Tomaža Režuna, ki mu bo sledil še glasbeni nastop Alenke Godec. Ob 17.45 se bo pričela vodena degustacija mirnih vin in penin s sommelierjem Rokom Petančičem. Prireditev bodo obogatili še ponudniki lokalno pridelane hrane ter nekatera društva, ki delujejo v radeški občini. V sodelovanju s tovarno Radeče Papir Nova bo predstavljenih nekaj vodnih znakov na voščenih tablicah, ki so nekoč nastajali v ateljeju papirnice. Po razstavi bo vodil Ludvik Kos, ki je nekoč delal v ateljeju in zelo dobro pozna proces ustvarjanja vodnih žigov.


Jurkova ucna pot

Jurkova učna pot bo ponudila marsikatero zanimivost iz življenja v naravi (arhiv PO).

Pohod po Jurkovi učni poti na Lisci, ki je dobila ime po nekdanjem učitelju, ljubitelju narave, lova in pohodništva Blažu Jurku, ki je 40 let služboval v hribovski vasi Razbor pod Lisco, ponuja na svoji 2,5 kilometra dolgi krožni poti po vrhu Lisce spoznavanje rastlinskega in živalskega sveta.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Igrače

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca