Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svetopisemski maraton 2020

Objavljeno: Četrtek, 13.02.2020    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
IMG_1236
Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi.

Tako je letos potekal že dvanajstič, in sicer v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Neprekinjeno branje Svetega pisma se je pričelo v nedeljo, 26. januarja, in je trajalo do sobote, 1. februarja.

Geslo oziroma osrednja misel letošnjega maratona je bila iz pisma Efežanom »Živite kot otroci luči!« (Ef 5,8)
IMG_3860


Vsaki dve uri so se ves teden, noč in dan, menjale skupine bralcev. Bralci so bili tako predstavniki župnij kot raznih skupin in gibanj.
Šesterica bralcev, ki je zastopala našo župnijo, je brala odlomke iz Lukovega evangelija v četrtek, 30. januarja, popoldne. Radečani smo bili skupina, ki je bila najbolj oddaljena iz Ljubljane, in se je aktivno udeležila Svetopisemskega maratona.

Leta 2012 so se v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji pričeli pripravljati tudi številni t. i. "mini" svetopisemski maratoni, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih po Sloveniji. Letos je bilo takšnih krajev kar 80.

Tudi v Radečah smo zadnji dan meseca januarja po večerni maši v kapeli pol ure brali in poslušali Sveto pismo. Prebirali smo odlomke iz treh evangelijev.

Zbralo se nas je kar nekaj, med njimi je Sveto pismo bralo šest bralcev, tudi naš in svibenski gospod župnik.
 
Besedilo: Miran Prnaver
Foto: Danica in Miran Prnaver       
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti