Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni v DSO Krško

Objavljeno: Sreda, 22.09.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
dso kk - sv. dan alzheimerjeve bolezni (16)

V krškem DSO so s prireditvijo obeležili sv. dan Alzheimerjeve demence

21. september obeležujemo kot svetovni dan Alzheimerjeve demence. Bolezni, ki je na zemljevidu marsikoga od nas vrisala svojo sled. K sreči pa ob poteh, ki jih imamo, srečujemo ljudi, ki nam pomagajo, nam stojijo ob strani, nas spodbujajo in včasih celo vodijo. 

Ena izmed takšnih oseb v našem domu je tudi diplomirana medicinska sestra Martina Žerjav, ki se s področjem dela s stanovalci z boleznijo demenca ukvarja že 23 let. V ta namen smo stanovalcem z boleznijo demenca v DSO Krško pripravili prireditev. Martina jih je srčno in toplo pozdravila ter jim s prebranima pesmima ogrela srca. Na prireditvi so sodelovali tudi stanovalci, gospe Marija, in Olga ter gospoda Alojz in Franc, ki so z deklamacijami popestrili program, z znanimi ljudskimi pesmimi pa se je predstavil tudi domski pevski zbor zaposlenih. Po končani prireditvi smo obiskali tudi uporabnike v Dnevnem centru Podmornica in jim s pesmijo polepšali dan.

En in edini univerzalen recept za vse tiste, ki se srečujete in srečujemo z ljudmi, ki so oboleli z boleznijo demenca, je: v vsakem trenutku naj človek z demenco čuti, da ga imamo radi, saj je to tisto, na čemer temeljijo vsa naša življenja – na povezanosti in ljubezni.

Sergeja Harapin Kostevc, DSO Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte