Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ta teden kostanjeviško poletje s klovni

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Klovna

Klovna Rada Kikelj Drašler in Camilo Acosta Mendoza

Zaradi nedavnih ukrepov in omejitev so se v Društvu Terra Vera letos odločili za malce drugačno izvedbo počitniških igralnic. Tokrat ne bodo otroci prišli h klovnom, pač pa bosta klovna Rada in Camilo obiskala otroke (vseh generacij) na ulicah, dvoriščih, obalah, vrtovih, terasah in po možnosti tudi na strehah.

Med ponedeljkom in petkom, med 13. in 17. julijem, vsak dan med 11. in 16. uro prirejajo obhode klovnov. Klovna se bosta potikala po najmanjšem mestu, vaseh in zaselkih po naslednjem vrstnem redu:
  • Ponedeljek, 13. julij - DOBE, PREKOPA
  • Torek, 14. julij - OŠTRC, ČRNEČA VAS, ČREŠNJEVEC
  • Sreda, 15. julij - KOSTANJEVICA NA KRKI
  • Četrtek, 16. julij - IVANJŠE, KOČARIJA, VODENICE
  • Petek, 17. julij - OREHOVEC
Na svojih pustolovščinah bosta klovna nedvomno potrebovala pomoč in spodbudo, zato vabljeni, da se pridružite njunim obhodom in skupaj z njima odkrivate, kaj vse se ti lahko zgodi v Kostanjevici na Krki in njeni okolici, če si vaški klovn. Med obhodom si bodo vzeli tudi čas za ustvarjalno cirkuško delavnico, na kateri bodo izdelali žogice za žongliranje in se naučili cirkuških vragolij, mimogrede pa bodo priredili tudi mini predstavo maksi klovnov. 

O KLOVNIH:

Camilo Acosta Mendoza

Udeleženci naših poletnih delavnic Camila dobro poznajo - še več, otroci si ga vsako leto poskušajo odnesti domov, a se jim v zadnjem trenutku izmuzne, seveda z obljubo, da nas kmalu znova obišče. V Slovenijo ga je iz daljne Kolumbije pripeljal festival Ana Desetnica, obdržala pa ga je ljubezen. Izkušnje vaškega klovna je med obdobjem koronavirusa nabiral širom Vipavske doline, zato je na letošnji izziv dobro pripravljen.

Rada Kikelj Drašler

Tudi klovnesa, lutkarica, vizualna umetnica, glasbenica in pripovedovalka Rada je v preteklosti že gostovala na naših delavnicah. Tokrat prihaja v vlogi Vandre. Ta navihana klovnesa sicer hodi v službo k Rdečim noskom in z njimi razveseljuje otroke, ki so se znašli v manj prijetnih okoliščinah, k nam pa bo prišla na čisto posebne počitnice, na katerih se klovnom zgodi vse mogoče.

Vir: Društvo Terra Vera
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte