Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tabor Spoznavanje vrednot premoženja in narave

Objavljeno: Ponedeljek, 20.07.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Delovna akcija

Delovna akcija mladih Romov

LAS Krško je v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom Drom in CSD Posavje, enoto Krško, na Planinski koči na Bohorju v četrtek, 16. 7. 2020, pripravila tradicionalni tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja.

Oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, je že ob svojem prihodu na Bohor apelirala na strokovne delavce za sodelovanje pri vzdrževalnih opravilih pri planinski koči. Njenemu odprtemu vabilu se redno odzovejo.

Skupina devetih mladih Romov in Rominj se je pod mentorstvom strokovnih delavcev lotila spravljanja drv. Po zgledno opravljenem delu so se mladi udeležili delavnice, ki jo je izvedla strokovna sodelavka ZD Krško. Izvedli smo še krajši pohod po poteh Bohorja. Za piko na i pa so s skupnimi močmi pripravili večerjo pod mentorstvom policistov.

Organizatorji so zadovoljni s potekom enodnevnega tabora in z mislimi že v pripravah na ponovno srečanje konec avgusta.

Tovrstni tabori, ki so namenjeni mladim, ki so že pokazali določeno mero rizičnega vedenja, so odlična priložnost za skupno delovanje strokovnih služb, za medsebojno spoznavanje v naravnem okolju, za spodbujanje medsebojnega spoštovanja ter spoštovanja lastnine in narave ter opravljeno delo v splošno korist.

Pripravila: Mihaela Kovačič, univ. dipl. zg., koordinatorka LAS Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!