Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

To soboto vabi Sevniški planinski maraton

Objavljeno: Petek, 30.08.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Lisca 2018, Tina in Anita (100)

Najdaljša pot jutrišnjega Sevniškega planinskega maratona bo vodila na posavski biser, 948 metrov visoko Lisco.

Planinsko društvo Lisca Sevnica organizira jutri, v soboto, 31. avgusta, športno tekmovalno in pohodno rekreativno prireditev Sevniški planinski maraton, ki se bo odvijal že peto leto zapored. Udeleženke in udeleženci bodo izbirali med štirimi pohodnimi "trail" potmi od 6 do 45 km, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica.

Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro tekmovalnih "trail" in pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, "trail" tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno, kulturno in zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravemu načinu življenja z gibanjem v naravi. Med teki in pohodi spoznavamo številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje …). Prireditev je tekmovalnega in rekreativnega značaja, poudarek pa je na gibanju in druženju.

Lisca 2018, Tina in Anita (105)

Pogled z Lisce na rečni rokav Save

Poti vodijo pretežno po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce, najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na poteh bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše … Po prihodu na cilj se bodo udeleženci lahko osvežili na bazenu Sevnica ali pri Športnem domu Sevnica, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, in se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti. Po podelitvi nagrad in priznanj bo potekal kulturno-zabavni program.

Štart in cilj Sevniškega planinskega maratona je na igrišču pri Športnem domu Sevnica (pri bazenu). Štart za 45 km dolgo Gamsovo pot je ob 7.00 (najhitrejšega pričakujemo v cilju ob cca. 11.30), štart za 18 km dolgo Lisjakovo pot bo ob 8.00 (najhitrejšega pričakujemo v cilju okoli 9.30). Skupna podelitev priznanj in nagrad bo ob 15.00. Na prireditev so se prijavili nekateri najboljši slovenski gorski/trail tekači/ice (Marjan Zupančič, Miran Cvet, Robi Lendaro, Mojca Koligar ...). Vabljeni, da se udeležite štarta, prihoda v cilj, podelitve priznanj in ostalih aktivnosti prireditve.

Poti: http://www.planinskimaraton.si/poti--trails.html
Program: http://www.planinskimaraton.si/program.html

Vabljeni v Sevnico, v Posavje, na edinstveni tekmovalni in rekreativno-pohodni športni dogodek za vse generacije!

Vir: PD Lisca Sevnica
« Nazaj na seznam