Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni kostanjev piknik ob svetovnem dnevu cerebralne paralize

Objavljeno: Četrtek, 11.10.2018    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
gr904253
Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec sta v soboto, 6. oktobra, ob svetovnem dnevu cerebralne paralize na igrišču v Spodnjem Starem Gradu pripravila tradicionalni kostanjev piknik.

Namen je bil predstaviti se še širši javnosti, saj je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo ostali zdravi ljudje.
DSC04105
Ob tej priložnosti smo opozorili na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. Piknik so popestrili z nastopom kaskaderja Dejana Špoljarja z ekipo, mažoretkami iz Dobove, glasbeno skupino BB-Thing, Duom Platin in glasbenim nastopom članic društva Sonček Posavje Monike Planinc in Viktorije Hruševar. Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec, maskoti policistu Leonu, Športnemu društvu Dolenja vas, prav tako Baru na igrišču, vaščanom in članom društev za sladke dobrote, skratka, vsem, ki so nam za to prireditev pristopili na pomoč, nas finančno podprli, se z nami družili, tako da smo skupaj preživeli čudovit nepozaben dan. 

Anton Hruševar, Društvo Sonček Posavje
« Nazaj na seznam