Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni Miklavžev sejem napolnil Tržnico Videm

Objavljeno: Torek, 03.12.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Miklavzev sejem KK 066

Sejemska ponudba je privabila številne kupce.

Minulo soboto je bilo na tržnici Videm v Krškem zares živahno. Na bogato obloženih stojnicah je sodelovalo skoraj 40 ponudnikov od blizu in daleč. Raznolika ponudba je pritegnila veliko število obiskovalcev. Izbirali so lahko med zares pestro paleto domačih dobrot in rokodelskih izdelkov za prihajajoče praznične dni.

Poleg nakupa so si obiskovalci lahko pripravili božično dekoracijo in se posladkali z različnimi dobrotami, ki so jih pripravili ponudniki. Sejem je bil letnemu času primeren, saj je bil tokrat še posebej sladek oz. meden.
 
Miklavzev sejem KK 007

S ponudbo knjig je sodelovala tudi založba Neviodunum.


Dogodek je s svojo ponudbo medenega peciva, medom in programom dopolnila Čebelarska zveze Krško, ki je pripravila niz aktivnosti in jih združila pod naziv »Čebelarski mozaik«. Bogat razvedrilni program so zaokrožili z otvoritvijo prvega medomata v Posavju in na Dolenjskem. Medomat bo omogočal nakup medu in medenih izdelkov lokalnih čebelarjev in bo potrošnikom na voljo celo leto. S pomočjo omenjene naprave čebelarji prispevajo k razvoju čebelarstva in spodbujanju uporabe lokalnih živil. Prvi nakup pa je uradno opravil krški župan mag. Miran Stanko. Nakup medomata je omogočila Občina Krško, z medom pa ga bodo oskrbovali lokalni čebelarji.
Miklavžev sejem-medomat-Cole (39)

Svečana otvoritev medomata

Tako s stojnico kot s programom so na prireditvi sodelovali tudi učenci in učenke čebelarskega krožka na OŠ Jurija Dalmatina Krško z mentorico Suzano Pacek, ki so ob tej priložnosti prejeli tudi donacijo čebelarske zveze.
 
»Organizatorji dogodka, Center za podjetništvo in turizem Krško, verjamemo, da tovrstni dogodki dvigujejo zavest potrošnikov in hkrati spodbujajo razvoj številnih lokalnih ponudnikov. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim in prepričani smo, da bomo s sodelovanjem pripravili še veliko uspešnih dogodkov tudi v prihodnje,« pravi direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič. Z Miklavževim sejmom se je zaključil niz dogodkov na Tržnici Videm v letu 2019.

P. P./vir: CPT Krško, foto: M. M. in B. C.
 
« Nazaj na seznam