Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 18.11.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
slovenski zajtrk-sola j.dalmatin (3)

Podžupan Vlado Grahovac in ravnateljica šole Valentina Gerjevič v enem izmed razredov med slovenskim tradicionalnim zajtrkom

Kot vsako leto se je Občina Krško tudi letos ob dnevu slovenske hrane pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, v okviru katerega je podžupan občine Krško Vlado Grahovac v petek k zajtrku sedel z učenci ter zaposlenimi na OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki so ta dan posvetili zdravi prehrani in gibanju ter delavnicam v okviru Društva za boljši svet.

Ravnateljica krške osnovne šole Valentina Gerjevič in podžupan občine Krško Vlado Grahovac sta uvodoma po šolskem radiu nagovorila učence ter spregovorila o pomenu lokalno pridelane hrane in zajtrka za zdravje. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka v okviru dneva slovenske hrane, ki opozarja na pomen zdrave prehrane in ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla.

Vir in foto: Občina Krško
« Nazaj na seznam