Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalni slovenski zajtrk v OŠ Krmelj

Objavljeno: Petek, 16.11.2018    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
tradicionalni_Slovenski_zajtrk09
Ob letošnjem dnevu slovenske hrane, 16. novembru, je tudi na vzgojno-izobraževalnih zavodih v sevniški občini potekal »Tradicionalni slovenski zajtrk«.

Gre za projekt ozaveščanja o prednostih živil slovenskega izvora, zdravem prehranjevanju, lokalni samooskrbi in pomenu kmetijstva. Tej sporočilnosti vselej posvetijo posebno pozornost in pripravijo zajtrk, sestavljen z živili pridelovalcev iz svojega domačega okolja, pa tudi različne dejavnosti, ki otrokom prijetno popestrijo dan slovenske hrane.

Župan Srečko Ocvirk se je skupaj s sodelavci in predstavniki čebelarskih društev iz Sevnice in Šentjanža tokrat udeležil zajtrka v vrtcu pri Osnovni šoli Krmelj, kjer so ob tem pripravili tudi prisrčen kulturni program.

Sevniška občina za vse šole in vrtce javna naročila za dobavo hrane sicer izvaja že od leta 2013, z ustreznim usklajevanjem ponudbe in povpraševanja pa ji uspeva v celoti izkoristiti 20-odstotno kvoto vključitve živil lokalnih pridelovalcev, ki jo je po zakonodaji možno izločiti in postopkov javnih naročil. To kaže, da je več kot smiselno ta odstotek v zakonodaji povečati in tako še okrepiti možnosti lokalne samooskrbe.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

10.05.2019 | PANORAMA

90 let Ane Baznik

12.05.2019 | PANORAMA

Zlati znak Damjani Grubar

17.05.2019 | PANORAMA

Za zdravje in vitalnost