Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalno srečanje starejših Leskovca

Objavljeno: Ponedeljek, 28.10.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
srecanje starejsih ko rk leskovec (14)

Z letnega srečanja starejših krajank in krajanov Leskovca pri Krškem in krajevni skupnosti pripadajočih naselij

Na povabilo Krajevne organizacije Rdečega križa Leskovec pri Krškem je minuli petek popoldan v Gostilni Kunst v Leskovcu potekalo srečanje krajanov z območja tamkajšnje krajevne skupnosti, ki so dopolnili 75 in več let.

srecanje starejsih ko rk leskovec (40)

Miran Stanko, Helena Rogič in Jože Olovec z najstarejšo trojico krajanov med udeleženci

Srečanja se je udeležilo dobrih 50 od sicer 200 vabljenih. Zbrane so pozdravili in jim zaželeli prijetno druženje, predvsem pa da bi jim zdravje služilo tudi v prihodnje predsednica KO RK Helena Rogič, v imenu Območnega združenja RK Krško Marta Bosina, Jože Olovec v imenu Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem ter župan občine mag. Miran Stanko, ki je ob tej priložnosti izpostavil tudi storitve in pridobitve, ki jih podpira in omogoča občina z namenom dviga kakovosti življenja starejše populacije na območju občine Krško.

Predsednica Rogičeva je s simbolnimi darili obdarila med udeleženci najstarejšega krajana in krajanki, s priložnostnim kulturnim programom pa so nastopile ženska folklorna skupina, ki deluje v sklopu Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Krško, ter s pevskim nastopom četrtošolka Osnovne šole Leskovec pri Krškem.

B. M.
« Nazaj na seznam
»