Časopis za pokrajino Posavje
18.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tradicionalno srečanje starost DU Krško

Objavljeno: Petek, 12.01.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
du krsko_srecanje starostnikov 80+ (32)

Tečemo pred dnevi, da nas občutek staranja ne bi ujel, je zbranim dejala povezovalka srečanja Vidka Kuselj.

V včerajšnjem dopoldnevu so v Društvu upokojencev Krško v krški hotel povabili na tradicionalno ponovoletno srečanje svoje najstarejše člane. Slednjih se je zbralo kar okoli 120 od okoli 320 vabljenih, ki so dopolnili 80 in več let jeseni življenja, sicer pa je v društvo včlanjenih skupno 1087.

du krsko_srecanje starostnikov 80+ (12)

Med ženskami najstarejša udeleženka Rozalija Žibert s sokrajanom Ladijem Arhom

V uvodu sta zbranim zaželeli dobrodošlico predsednica društva Snežana Resman ter krški župan mag. Miran Stanko, ki je ob tem pohvalil društvo, ki si z organizacijo različnih dogodkov prizadeva, da bi svojim članom ponudilo pestro paleto aktivnosti, med katere sodijo tudi tovrstna srečanja, ki so pomembna z vidika ohranjanja socialnih stikov, ki se z upokojitvijo praviloma zmanjšajo, kakor je dejal, ob njiju pa pa sta na zbrane dobre želje naslovili tudi direktorica Centra za socialno delo Marina Novak Rabzelj in vodja Pomoči na domu pri CSD Carmen Rajer, ki sta jih ob tej priložnosti seznanili tudi z možnostjo koriščenja brezplačnih prevozov starejših oseb, ki jih bo s prihodnjim tednom začel v sodelovanju s CSD in Občino Krško izvajati Zavod Sopotniki.

Aktivistke društva so obdarile najstarejša udeleženca srečanja, med ženskami Rozalijo Žibert iz Brezja pri Senušah, ki je na pragu 94. življenjskega jubileja let, ter med moškimi Gvida Grabarja iz Krškega, ki bo jeseni dopolnil 99 let, hkrati pa so čestitale tudi Ivanki Ivačič in Frančiški Marič, ki sta prav v včerajšnjem dnevu praznovali osebna jubileja. Glasbeni program so izvedli harmonikarji Glasbene šole Krško, ki jih poučuje Stane Cetin, program pa je duhovito povezovala Vidka Kuselj, ki je med drugim dejala, "da življenje niso dnevi, ki so minili, temveč dnevi, ki si jih zapomnimo." In eden takšen je bil, sodeč po vedrih obrazih in živahnem klepetu udeležencev, ki so se ob pogostitvi zadržali več ur, tudi včerajšnji.

du krsko_srecanje starostnikov 80+ (49)

Čil in vselej veder Gvido Grabar z aktivistko društva Olgo Bogša

Ponovna priložnost za snidenje članic in članov, upokojenih občank in občanov pa bo že kmalu, saj v društvu za 24. februar načrtujejo letni občni zbor članstva, ki bo tako kot prejšnja leta potekal navedenega dne ob 10. uri v krškem Kulturnem domu. Na njem bo vodstvo prisotne ob kulturnem programu seznanilo z realiziranim programom dela v minulem letu ter z načrtovanimi aktivnostmi v letošnjem letu, uradnemu delu pa bo sledilo druženje in ponovno priložnost za prisrčna snidenja.

B. M.
« Nazaj na seznam