Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tretješolcem OŠ Artiče prva nagrada v okviru natečaja »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko«

Objavljeno: Četrtek, 14.02.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Resized_20190201_110240_836
Učenci 3. razreda OŠ Artiče pod mentorstvom učiteljice Natalije Vahčič so se na prvi februarski dan razveselili obiska predstavnic Hoferja in Medexa, ki so jim za zmago na natečaju »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko« razdelile sladke pakete, bidone za vodo in bon v vrednosti 1000 evrov.

Resized_20190201_102636_9069
Omenjeni podjetji sta tretje leto zapored nagradili najboljši predlog trajnostnega projekta, tokrat pa so s svojo idejo najbolj navdušili tretješolci artiške šole, ki so se na natečaj prijavili s šolskim projektom »Kdor seje, ta žanje«. Artiški učenci skupaj sejejo, obdelujejo, se družijo in ob delu tudi učijo v njihovem šolskem vrtu, ki ga krasi vrtiček, ki jim omogoča, da se pobliže spoznajo z naravo in živalmi, ki prebivajo v zemlji. »Na šolskem vrtu OŠ Artiče sledimo viziji 'Od semena do semena', kar pomeni, da sejemo, spremljamo razvoj rastlin, pridobivamo semena in presežke širimo med ljudi,« so učenci zapisali ob prijavi svojega trajnostnega projekta. S svojim zgledom želijo med ljudmi spodbujati samooskrbo in željo po lastnem vrtu. Mentorica Natalija Vahčič je povedala: »Želja učencev je, da izdelamo okolju prijazne semenske vrečke, jih okrasimo z našim logotipom, imeni semen in pomembnim sporočilom – 'Kdor seje, ta žanje'. Ciljna skupina, ki jo želimo najprej nagovoriti, so družine naših učencev, nato vaščani, širša skupnost in v nadaljevanju tudi učenci drugih šol.«

Učenci 3. razreda so za najboljši predlog trajnostnega projekta poleg finančne podpore – darilni bon bodo porabili za ogled največjega vrta v Sloveniji in delo krožka Šolski vrt – za izvedbo projekta prejeli še medene pakete, spomladi pa bodo v okviru Čebeljega dneva obiskali še upravni stavbi obeh podjetij in si pobliže ogledali Hoferjev raziskovalni čebelnjak. Na predaji donacije je bila prisotna tudi ravnateljica OŠ Artiče Vesna Bogovič.

R. R., vir: Hofer, spletna stran OŠ Artiče
« Nazaj na seznam
»