Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tretji turnir v streljanju OZVVS Krško

Objavljeno: Petek, 11.10.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Resized_20191010_152644
Veterani Združenja OZVVS Krško so že tretjič organizirali strelski turnir „V spomin Martina Škorca“ na športnem strelišču veterana Albina Požuna v Dobrovi nad Blanco.

V četrtek, 10. oktobra, se je 11 tekmovalcev udeležilo streljanja s pištolo 9 mm in MK-22 puško v popoldanskih urah. Kljub vremenu, ki je nagajalo celo dopoldne, nam je naš veteran in strelec Miro Vrček, zaposlen na Letališču Cerklje ob Krki kot vremenoslovec z zvezami „tam zgoraj“, ob 15. popoldne zagotovil izboljšanje.

V športnem duhu in pod strogim varnostnim nadzorom Antona Kinka iz Strelskega društva za praktično streljanje Senovo se je tekmovanje s tesnimi rezultati uspešno končalo. Imamo izvrstne strelce, ki so se zopet izkazali, čeprav se ga nekateri niso udeležili zaradi drugih obveznosti. V skupnem seštevku tekmovanj iz obeh orožij, je prvo mesto zasedel Noč Branko, drugi je bil Mlakar Janko, tretji pa Zupančič Dušan. Na odlično četrto mesto se je uvrstil naš predsednik Kosalec Božo. Čestitke njim in tudi ostalim, ki so se prav tako trudili zadeti čim večje število krogov. Pohvalo si zaslužijo tudi gostitelji streljanja Albin, Ivanka in Nina Požun. Dan se je prevesil v noč, ko so že utihnili streli in komentarji. Pa tudi dež smo za neka dni pregnali.
 
Vir: Drago Kramar in Vinko Virant
 
« Nazaj na seznam