Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi letos so izvedli natečaj Plakat miru

Objavljeno: Četrtek, 28.05.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Marina Skinder, OŠ Raka

Delo Marine Skinder iz OŠ Raka

Vsako leto Lions klubi celega sveta podpirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. V tem projektu z velikim veseljem in z veliko energije sodelujejo tudi mnogi slovenski Lions klubi, med njimi tudi Lions klub Krško.

Namen natečaja je spodbuditi mlade med 11. in 13. letom starosti k razmišljanju o življenju, miru, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Svoja razmišljanja mladi, s pomočjo svojih mentorjev, prelijejo v likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, likovna dela se najprej ocenjujejo na lokalni ravni Lions klubov, nato na nivoju distriktov (območij) in na koncu na mednarodnem nivoju. Lions klub Krško se je tudi letos pridružil natečaju, ki je  potekal pod naslovom POT MIRU.
Anja Semenič, OŠ Velika Dolina

Delo Anje Semenič iz OŠ Velika Dolina


Letos smo prejeli 75 del iz 16 posavskih osnovnih šol. Od tega smo 18 del izbrali za zaključno/finalno prireditev, ki je bila načrtovala 9. 4. 2020 v Dvorani v parku v Krškem. Na prireditvi vsako leto razstavimo finalna dela, s priznanji pa nagradimo finaliste izbora na nivoju kluba in njihove mentorje.
 
Lana Hribar, OŠ Velika Dolina

Delo Lane Hribar iz OŠ Velika Dolina


Letos žal prireditve zaradi izredne situacije nismo mogli izpeljati, zato je prav, da vsaj javno izpostavimo finaliste letošnjega natečaja. To so: Laura Volčanjk - OŠ Globoko,  Mihael Ivanović - OŠ Artiče, njuna mentorica je bila Sabina Košir. Nika Jalovec - OŠ Podbočje, mentorica Damjana Stopar Štrovs,  Iva Racman -  OŠ Brežice, mentorica Mojca Barbič. Špela Simončič -  OŠ Boštanj, Lana Brudar - OŠ Krmelj, Neža Musar - OŠ Milana Majcna Šentjanž in Laura Jazbec -  OŠ Tržišče. Vsem štirim učenkam je bila mentorica Nena Bedek. Živa Frigelj -  OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, Nina Horžen – OŠ Cerklje ob Krki, njuna mentorica je bila Urška Jekler. Anica Gorenc - OŠ Leskovec pri Krškem, njen mentor Gregor Germ, Rok Majcen - OŠ Ane Gale Sevnica, mentorica Darja Požun, Lejla Mušić -  OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, mentorica Nevenka Leskovar, Primož Jakša - OŠ Jurija Dalmatina Krško, mentorica Metka Štih in Laura Vene Kovač – OŠ Raka, mentorica Andreja Novak Gabrič.
 
Na državno nivo smo poslali tri dela, in sicer delo učenke Marine Skinder iz OŠ Raka, mentorica Andreja Novak Gabrič, ter deli učenk iz OŠ Velika Dolina Anje Semenič in Lane Hribar, njuna mentoric je bila Urška Jekler. V posebno veselje nam je, da je na državnem nivoju dobila priznanje Lana Hribar, OŠ Velika Dolina (mentorica Urška Jekler).

Iskrena hvala šolam, mentorjem in učencem za sodelovanje na natečaju, ki je letos že 32. leto potekala po vsem svetu. Mir je vrednota, ki se je običajno zavedamo šele takrat, ko jo izgubimo. Zato je zelo prav, da zavedanje o pomenu miru zavestno gojimo med mladimi in  jih spodbujamo k razmišljanju o tem skozi različne aktivnosti. Ena izmed njih je tudi Plakat miru.
 
Vir: Lions klub Krško
 
« Nazaj na seznam