Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Turistična društva na Zdolah obeležila jubilej Turistične zveze Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 26.09.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
20 let OTZ Krsko - obcinska turisticna zveza (23)

Občinska turistična zveza Krško je na Zdolah obeležila 20 let delovanja

V soboto, 24. septembra, je v Dom krajanov na Zdolah žarel od veselja in nas na krilih lepih misli, izrečenih pohval in tudi glasbe v popoldanskem času ponesel v svet lepot naše dediščine v družbi dobrih ljudi ob jubilejni prireditvi Občinske turistične zveze (OTZ). Praznovala je namreč 20 let in veseli nas, da se je na pobudo njenega predsednika Tonija Petroviča izkazala ravno na Zdolah ob domačih kulinaričnih dobrotah krajanov in članov gostujočih društev ter posameznikov.

20 let OTZ Krsko - obcinska turisticna zveza (1)

Jože Prah (desno) in Anton Petrovič ob prevzemu bronaste plakete TZS

Med slednjimi smo bili deležni predstavitev TD Senovo, TD Podbočje, NaTuro, TD Brestanica, TD Raka, THD Zdole, Društvo vinogradnikov Sremič, Gostišče Dular in Nataša Dular Požeg, negovalka tradicije patra Simona Ašiča.

Prireditev, ki jo je moderirala Romana Žnideršič, sta s pozdravnimi in zahvalnimi besedami poleg Tonija Petroviča polepšala tudi Jože Prah, predsednik Sveta za razvoj turizma v Sloveniji in član upravnega odbora Turistične zveze Slovenije ter Irena Mesinger, predstavnica Oddelka za gospodarstvo in turizem na Mestni občini Krško. Z glasbenim pridihom sta prireditev obogatili glasbenici Anita Veršec in Ana Jagrič.

20 let OTZ Krsko - obcinska turisticna zveza (3)

V THD Zdole so vzpostavili na ogled priložnostno razstavo

Kot je dejal predsednik OTZ Krško Petrovič, je okrogla obletnica tudi priložnost za zahvalo posameznikom in organizacijam, ki so v tem obdobju na različne načine podpirali delo zveze. Zahvale OTZ Krško je podelil mag. Miranu Stanku, Ireni Mesinger in Centru za podjetništvo in turizem Krško z direktorico Kristino Ogorevc Račič. Navedeni so dali svoj prispevek k razvoju OTZ, da se je ta oblikovala v eno uspešnejših med stanovskimi zvezami, saj s svojim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem društev izpolnjuje poslanstvo turističnih društvenih organizacij. Jože Prah, predsednik Sveta za razvoj turizma v Sloveniji in član upravnega odbora TZS Slovenije pa je ob tej priložnosti podelil priznanje z bronasto plaketo TZS Turistični zvezi Krško.

20 let OTZ Krsko - obcinska turisticna zveza (10)

Turistična društva so ob predstavitvi delovanja pripravila tudi pogostitve

THD Zdole je ob tej priložnosti v dvorani doma krajanov vzpostavilo tudi »Ivačičev kotiček«, s katerim je obeležilo spomin na kuharskega mojstra Ivana Ivačiča. Krasila ga je njegova zapuščina s pratikami in kuharskimi knjigami, spominskim zapisom in videoprojekcijo. Na stojnici pa so gostje lahko poskusili tudi gobovo juho po njegovem receptu.
Počaščeni smo, da smo ob jubileju OTZ združili prijetno s koristnim in ob druženju ter zvokih harmonike Matjaža Zupančiča iz Podbočja ob stojnicah s kulinaričnimi dobrotam družno preživeli sobotno popoldan vse do sončnega zahoda. 

Romana Žnideršič, THD Zdole
« Nazaj na seznam
»