Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ulično delo v Sevnici

Objavljeno: Sobota, 25.05.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
RIS-ulicno delo v Sevnici
S pričetkom toplega spomladanskega sonca smo na Družinskem inštitutu Zaupanje začeli z izvajanjem aktivnosti za otroke in mladostnike na prostem. Gre za ulično delo, ki je del regionalnega projekta Rast(išče) sreče. Projekt omogočajo Republika Slovenija, Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Občina Sevnica in generalni sponzor DI Zaupanje, Hess d.o.o.

Sezono uličnega dela smo v Sevnici pričeli v aprilu, in sicer na košarkarskem igrišču v Naselju heroja Maroka. Tokrat je bil pričetek nekoliko bolj senzacionalen, saj se nam je na igrišču pridružil tudi kombi, ki smo ga v duhu projekta poimenovali Osrečevalnik oziroma kratko Srečko. Srečko je v maju nadaljeval svojo pot in obisal tudi otroke in mladostnike izven mestnega jedra, in sicer na Orehovem in v Loki pri Zidanem Mostu. Kombi predstavlja nekakšen mladinski center na kolesih, v njem pa so poleg prostora za druženje tudi številni športni rekviziti, igralni in risalni pripomočki ter zvočniki, s katerimi smo poskrbeli za zabavo, kateri so se lahko pridružili otroci in mladostniki vseh starosti. Ker bo kombi krožil po celotnem Posavju, se bo v Sevnici in njeni okolici nahajal le enkrat mesečno, zato bomo na Družinskem inštitutu Zaupanje ulično delo izvajali tudi brez njega, za dogajanje pa bo poskrbela usposobljena ekipa zaposlenih in prostovoljcev.
 
Ekipa DI Zaupanje šteje že precej lokalnih in internacionalnih prostovoljcev, ki skupaj z zaposlenimi pomagajo skrbeti za pestre in zabavne popoldneve. Kljub temu pa v svoje kroge vedno vabimo nove ljudi in nove ideje. Če svoj čas radi preživljate na prostem in ste radi v družbi otrok in mladostnikov, lepo vabljeni, da se nam pridružite in kreatirate nove zgodbe. Kontaktirate nas lahko na telefonsko številko 041 227 745 ali na e-naslov: ris.sevnica@gmail.com. Našo zgodbo lahko spremljate tudi na Facebooku, in sicer na profilih Družinski inštitut Zaupanje in RastIŠČE sreče.
 
Nina Krohne,
Družinski inštitut Zaupanje
 
« Nazaj na seznam