Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Usposabljanja MVP – Mladi v praksi kmalu tudi v Črnomlju

Objavljeno: Petek, 11.09.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
MVP-predstavitev-Črnomelj1

Od leve proti desni: Snežana Čović, vodja projekta MVP, Anja Krušnik Cirnski, udeleženka MVP usposabljanja v MC Krško in Jure Matkovič, vodja Mladinskega centra Bit iz Črnomlja.

V večnamenskem prostoru knjižnice Črnomelj so predstavili projekt MVP Mladi v praksi, ki je namenjen mladim brezposelnim osebam. Usposabljanja znotraj projekta MVP bodo v Beli krajini izvajali v Mladinskem centru Bit v Črnomlju. Začetek MVP usposabljanj je 28. septembra 2020, tako da imajo zainteresirani še vedno možnost vključitve v projekt.

Projekt »MVP – Mladi v praksi«, ki je bil na javnem razpisu »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost« izbran za sofinanciranje, skupaj izvajajo trije partnerji: prijavitelj Mladinski center Krško skupaj s konzorcijskima partnerjema Celjskim mladinskim centrom in Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.
MVP-predstavitev-Črnomelj2

Predstavitev projekta v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj


Cilj projekta »MVP – Mladi v  praksi« je, v obdobju izvajanja projekta, od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021,  vključiti v usposabljanje z inovativnimi vsebinami 40 mladih, ki so na dan vključitve v projekt stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni ter prihajajo iz statističnih regij: Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.
MVP-predstavitev-Črnomelj3

Predstavitev projekta v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj


Preko inovativnih pristopov in delavnic: NLP, javno nastopanje, kreativno pisanje, računalniško opismenjevanje, uporaba družabnih omrežij v marketinške namene, priprava predstavitvenega videa ... želijo mladim okrepiti kompetence in dodati nova znanja, ob koncu projekta pa doseči, da se bo najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposlilo. Vse udeležence projekta nameravajo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih.

V Mladinskem centru Krško je v letošnjem poletju 9 udeležencev že uspešno zaključilo MVP usposabljanja, od katerih se jih je kar 6 tudi zaposlilo, v začetku septembra pa so z usposabljanji pričeli tudi v MCC Celjskem mladinskem centru, kjer trenutno potekajo delavnice javnega nastopanja

V košarki pomeni kratica MVP (angl. most valuable player) košarkarja, ki je najbolj koristil svoji ekipi. Zato ni naključje, da je kratica projekta Mladi v praksi prav MVP, skozi projektne aktivnosti želijo namreč mlade dodatno usposobiti, da bodo lažje zaposlijivi.
 
Snežana Čović, vodja projekta MVP – Mladi v praksi
 
« Nazaj na seznam