Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Bistrici ob Sotli spet posijal žarek sreče

Objavljeno: Torek, 23.05.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
bistrica-ob-sotli-dobrodelna-prireditev (15)

Še posebej prikupni so bili seveda otroci Vrtca Pikapolonica Bistrica ob Sotli.

V kulturnem domu Bistrica ob Sotli je v nedeljo potekala dobrodelna prireditev Žarek sreče, ki sta jo bistriška Društvo prijateljev mladine in Osnovna šola organizirala za šolski sklad. Nastopili so številni domači izvajalci, poseben gost prireditve je bil znan slovenski pevec Marko Vozelj.

Po vrsti so nastopili: Maruša Kunst s pesmijo Ljubezen v f-molu, otroški pevski zbor OŠ Bistrica ob Sotli pod vodstvom Polone Pevec Pungeršek (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova) s pesmijo Prijatelji, otroci Vrtca Pikapolonica Bistrica ob Sotli, Anita Kunej in Adrijan Černelč s pesmijo Kako sva si različna (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova, Andrej Černelč – bobni), mladinski pevski zbor OŠ Bistrica ob Sotli (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova) s pesmijo Sing sing,
bistrica-ob-sotli-dobrodelna-prireditev (27)

V eni od točk je nastopil tudi ravnatelj OŠ Bistrica ob Sotli Bogomir Marčinković in navdušil občinstvo.

Bogomir Marčinković in mladinski PZ OŠ Bistrica ob Sotli (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova, Andrej Černelč – kitara, Gaja Pekošak – bobni, Zarja Černelč – kitara, Zala Vračun, Rima Drobnič, Lučka Hlupič in Sven Marković – violine) s pesmijo Čakaj me, šolski band Pogrüntey s pesmima Stiropor in Outsider (z obema so se predstavili tudi na šolski različici Evrovizije – Schoolvision in z Outsiderjem letos zasedli odlično 7. mesto), Urban Dobrina – klavirska harmonika z igranjem Napolitanske pesmi, Ema Dobrina – prečna flavta z igranjem melodije Nocturne et Allegro Scherzando, domača rock skupina Dunraven (Gaja Pekošak – bobni, Andrej Černelč – kitara, vokal, Gašper Tominšek – bas kitara, vokal) s pesmijo Nutshell, Etno skupina Nojek s pesmijo Prišla bo pomlad, Jana Tavčer (glasbena spremljava: Andrej Černelč – kitara) s pesmima Vsakomur in Novi val, Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli pod vodstvom zborovodkinje Špele Drašler z Norveško poročno koračnico, Neža Pratengrazer in Tilen Abram (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova, Andrej Černelč – kitara, Gaja Pekošak – bobni, Zarja Černelč – kitara) s pesmijo Kakor zvezdi na nebu,
bistrica-ob-sotli-dobrodelna-prireditev (61)

Poseben gost je bil Marko Vozelj, ki zdaj že 15 let vodi samostojno pevsko kariero, prej pa je 18 let pel v skupini Čuki.

Marko Vozelj solo ter skupaj z otroškim in mladinskim PZ OŠ Bistrica ob Sotli s pesmijo Trta mojih dni ter Neža Pratengrazer, otroški in mladinski PZ OŠ Bistrica ob Sotli, MePZ Bistrica ob Sotli in ostali nastopajoči (glasbena spremljava: Josip Tkalec – klavinova, Andrej Černelč – kitara, Gaja Pekošak – bobni, Zarja Černelč – kitara, Zala Vračun, Rima Drobnič, Lučka Hlupič in Sven Marković – violine) z zaključnima pesmima What about us? in Sreča na vrvici.
bistrica-ob-sotli-dobrodelna-prireditev (66)

Vozelj je zapel tudi skupaj z otroškim in mladinskim pevskim zborom OŠ Bistrica ob Sotli.


Vozelj je poudaril, da ga je prireditev navdušila, označil jo je za »prireditev z dušo in srcem oz. glavo in repom«, obiskovalcem, za katere je bila dvorana skorajda pretesna, in vsem sodelujočim pa je položil na srce, da so lahko zelo ponosni nase in naj ta pozitivna zgodba, ki jo ustvarjajo, traja še dolgo.

Skupno zbrali skoraj 3500 evrov
bistrica-ob-sotli-dobrodelna-prireditev (70)

Zahvala glavni organizatorici prireditve Andreji Reher


Še pred zadnjima pesmima so se posebej zahvalili glavni organizatorici prireditve Andreji Reher, župan Franjo Debelak pa je v svojem krajšem nagovoru poudaril, da znajo Bistričani ob takih priložnostih vedno stopiti skupaj. To so dokazali tudi tokrat, saj so s prostovoljnimi prispevki zbrali 1754 evrov, z donacijami podjetij in podjetnikov pa še skoraj 1700 evrov. Skupaj šesto dobrodelno prireditev, ki so jo ponovno izvedli po treh letih ’koronskega’ premora, sta vodili Jona Kunej in Tina Reher.

R. R., foto: R. R. in E. Š.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam