Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah 170 sodelavcev župnijskih Karitas iz celjske škofije

Objavljeno: Ponedeljek, 05.06.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
karitas-brezice-srecanje-sodelavcev-karitas-celjske-skofije (26)

Na vodenem ogledu cerkve svetega Roka v Brežicah

Minuli petek je Župnijska Karitas Brežice gostila kar 170 sodelavcev Karitas iz drugih župnij škofije Celje, ki so prišli na romanje v brežiško župnijo oz. romarsko cerkev svetega Roka.

Po besedah voditeljice brežiške Karitas Zinke Žnideršič imajo vsi prostovoljci enkrat na leto nekje srečanje in tokrat je bilo v Brežicah (nazadnje je bilo takšno srečanje tukaj pred nekje 20 leti). Prišli so sodelavci 67 župnijskih Karitas, med njimi tudi predsednik Škofijske Karitas Celje Rok Metličar in generalni tajnik Matej Pirnat s sodelavci, ki so jih najprej pogostili v Slomškovem domu,
karitas-brezice-srecanje-sodelavcev-karitas-celjske-skofije (15)

Voditeljica Župnijske Karitas Brežice Zinka Žnideršič

nato pa so se odpravili na ogled Vodovodnega stolpa in pred odhodom še na voden ogled cerkve sv. Roka, ki ga je imela direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj, sicer tudi umetnostna zgodovinarka, etnologinja in kulturna antropologinja. Nato pa jih je čakala še pot v 'neznano', a so kaj kmalu izvedeli, kam jih bo vodila. Odpeljali so se do sv. Eme pri Podčetrtku, kjer so imeli sv. mašo, romanje pa po manjšem okrepčilu nadaljevali v Olimje, kjer so jih domačini pogostili z dobrotami z žara. Dan so zaključili z litanijami v Marijini cerkvi. Kot so dejali, je bil to zanje predvsem dan druženja in veselja.
349194849_606095528163482_3772346731866637581_n

Sodelavci župnijskih Karitas celjske škofije pred cerkvijo sv. Eme pri Podčetrtku


Žnideršič je še omenila, da je v brežiški Karitas 21 članov, duhovni vodja pa je brežiški župnik Ivan Šumljak

R. R., foto: R. R. in M. Ž.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte