Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah se je spet zavrtel pojoči vrtiljak

Objavljeno: Petek, 24.05.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
pojoci_vrtiljak_brezice42

Šolski band OŠ Brežice je zmagal v kategoriji ansamblov/bandov.

Minulo sobotno dopoldne so brežiško mestno jedro napolnili otroški glasovi in glasba, saj se je zdaj že kar tradicionalno odvil glasbeni festival Pojoči vrtiljak, ki ga v sklopu dogajanja Maj v mestu Brežice organizira KD Drugi oder. V štirih kategorijah se je predstavilo 16 nastopajočih, ki so dokazali, da osnovne šole v brežiški občini premorejo veliko glasbenega in pevskega talenta.

pojoci_vrtiljak_brezice09

Neli Škofca, zmagovalka med mlajšimi solo pevci

Uvodoma je zbrane pred Mestno hišo Brežice pozdravila predsednica sveta KS Brežice Alenka Černelič Krošelj, saj je ravno ta dan, 18. maj, v znamenju praznika KS Brežice (Brežice so svoje mestne pravice dobile 18. maja 1353) in je bil Pojoči vrtiljak tudi del praznovanja krajevnega praznika. Nato so se pričeli nastopi mladih pevcev in glasbenikov. Najprej so na oder stopile mlajše pevke (od 1. do 5. razreda) – Ana Vasiljevič (OŠ Bizeljsko), Lenja Turk (OŠ Brežice), Samanta Kranjc (OŠ Cerklje ob Krki) in Neli Škofca (OŠ Globoko), nato starejše pevke (od 6. do 9. razreda) – Anja Lipej (OŠ Bizeljsko), Ema Petrej (OŠ Brežice), Hajdi Haler (OŠ Cerklje ob Krki) in Katja Plevnik (OŠ Globoko), dueti – Ana Binter in Maruša Kodrič (Sweet angels iz OŠ Artiče), Manca Mihelin in Ana Travnikar (OŠ Bizeljsko), Špela Srpčič in Urška Lorber (OŠ Cerklje ob Krki) ter Leon Gajski in Kristjan Potokar (OŠ Velika Dolina),
pojoci_vrtiljak_brezice18

Hajdi Haler, zmagovalka med starejšimi solo pevci

ob koncu pa še ansambli oz. bandi – Ansambel Fru-fru iz OŠ Bizeljsko (Manca Mihelin, Vita Stermecki, Ana Travnikar, Rok Beričnik, Anja Lipej, Karla Žmavc, Sian Dobravc Škof), šolski band OŠ Brežice (Maja Tomić, Rea Doria Bergant, Lara Marčetić, Ema Petrej), band »Red« iz OŠ Cerklje ob Krki (Larisa Kuhar, Ema Urbanč, Laura Matoh, Minea Srpčič, Nejc Zakovšek, Jakob Srpčič) ter šolski ansambel Okey iz OŠ Globoko (Katja Plevnik, Ema Francekovič, Manca Zidanič, Lea Francekovič, Matija Štarkl, David Verstovšek, David Vegelj).

pojoci_vrtiljak_brezice28

V kategoriji duetov sta slavili Manca Mihelin in Ana Travnikar.

Nastopi so potekali pod budnim očesom in ušesom ocenjevalne komisije v sestavi Matjaž Predanič, Adrijana Lorber in Jon Krajič Tomin, ki je na koncu razglasila najboljše tri v posamezni kategoriji. Med mlajšimi solo pevci je 1. mesto dosegla Neli Škofca pred Samanto Kranjc in Lenjo Turk, med starejšimi solo pevci je bila prva Hajdi Haler pred Emo Petrej in Katjo Plevnik, med dueti sta slavili Manca Mihelin in Ana Travnikar pred Ano Binter in Marušo Kodrič ter Leonom Gajskim in Kristjanom Potokarjem, med ansambli oz. bandi pa šolski band OŠ Brežice pred bandom »Red« in Ansamblom Fru-fru. Najboljšim je nagrade – med drugim tudi kopališke karte za Terme Čatež – podelila predsednica KD Drugi oder Mojca Florjanič.

pojoci_vrtiljak_brezice23

Ocenjevalna komisija

Prvouvrščeni med mlajšimi in starejšimi pevci, Neli Škofca in Hajdi Haler, sta se neposredno uvrstili na letošnji Mednarodni otroški glasbeni festival, ki bo avgusta v Brežicah, na njem pa bo po posebnem izboru organizatorice festivala Brigite Šuler nastopila tudi drugouvrščena pri starejših pevcih, Ema Petrej.

R. R.
« Nazaj na seznam