Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežiškem oktobru so se tradicionalno predstavile Zanke

Objavljeno: Sreda, 30.10.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DU Brežice-Zanke (12)

Brežiške Zanke

V sklopu Brežiškega oktobra se tradicionalno predstavijo članice delavnice ročnih del Zanke, ki uspešno delujejo pod okriljem Društva upokojencev Brežice (DUB). Otvoritev razstave so pripravile v petek, 25. oktobra, v avli Fakultete za turizem v Brežicah.

Članice Zank vodi Vera Boh, ki se je ob otvoritvi razstave zahvalila vsem, ki jih podpirajo pri dejavnosti ohranjanja slovenske kulturne dediščine, ter mentoricam, ki v osnovni šoli vodijo delavnice ter na delavnicah prenašajo znanje in ročne spretnosti na mlade.
DU Brežice-Zanke (8)

Razstavljeni izdelki

Predsednica DUB Jožica Sušin je izrazila ponos nad uspehom članic, ki so ob pomoči Andreja Pinteriča pripravile zelo lično razstavo ročnih del. Zahvalila se jim je za vztrajnost in trud, ki je še toliko pomembnejši v času, v katerem so nas množično preplavili plastični izdelki. Ob tem je tudi pomembno druženje članic, saj si na delavnicah izmenjujejo izkušnje ter morebitne novosti in ideje.

Za prijazno in veselo otvoritveno druženje so poskrbeli: skupina pevk, ki so članice DU Dobova, učenke-recitatorke iz brežiške osnovne šole, pesem Zankam za članice Zank je spesnila Ivana Vatovec, Sandi Hribar pa je z igranjem na harmoniko še pospešil utrip src mnogih prisotnih obiskovalcev.

N. J. S.
« Nazaj na seznam