Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Cerkljah ob Krki že 23. prireditev domačih gasilcev

Objavljeno: Torek, 19.03.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
V Cerkljah ob Krki že 23. prireditev domačih gasilcev

Za zaključno pesem V dolini tihi je za harmoniko poprijel tudi povezovalec Darko Povše ...

Prostovoljno gasilsko društvo Cerklje ob Krki je minulo nedeljo nadaljevalo tradicijo vsakoletne prireditve, ki je bila že 23. po vrsti, letos pod malenkost drugačnim imenom - odslej se bo namreč imenovala "Korajža vela" (prej Korajža velja).

V Cerkljah ob Krki že 23. prireditev domačih gasilcev

... da o predsedniku PGD Cerklje ob Krki Francu Veglju, znanemu glasbeniku daleč naokoli, sploh ne govorimo.

Uvodni pozdrav je vsem obiskovalcem namenil predsednik PGD Cerklje ob Krki Franc Vegelj, ki je poudaril, da se gasilci venomer trudijo delati za dobrobit krajanov, ena od teh dejavnosti je tudi organizacija omenjene prireditve, katere ime so skoraj v celoti ohranili, saj se je že povsem "prijela" med krajani in so zato želeli ohraniti njeno domačnost.

Na tokratni prireditvi so nastopili štirje ansambli, in sicer Labirint iz okolice Senovega, Potep iz okolice Sevnice in Boštanja, Special iz okolice Mokronoga in Nebo iz okolice Šentjerneja, MoPZ KD Ivan Kobal Krška vas pod Vegljevim vodstvom, Sara Rubin s sestrico Valentino, učenci OŠ Cerklje ob Krki s petjem in igranjem na instrumente (mentorica Tatjana Špan) ter Manca Mihelin in Ana Travnikar.

Vmes so izžrebali tudi deset nagrajencev, ki so s seboj odnesli praktične nagrade, vsa sredstva od nakupa vstopnic ter sponzorjev in donatorjev pa bodo namenjena nabavi novega vozila GVC 24/50 za PGD Cerklje ob Krki. Prireditev je kot že nekaj zadnjih let povezoval Darko Povše, znan glas z Radia Sraka, ki je s svojimi šalami iz vsakdanjega življenja spet poskrbel za salve smeha v dvorani.

R. R.
« Nazaj na seznam
»