Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V četrtek bo dolino pod Poncami obiskalo več kot 170 otrok s spremljevalci iz Posavja

Objavljeno: Torek, 28.03.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Planico bo ta četrtek napolnilo več tisoč Otrok Triglava_Foto arhiv ZT

Planico bo ta četrtek napolnilo več tisoč Otrok Triglava (foto: arhiv ZT)

Tokratna sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih je rekordno dolga. K njenemu zaključku bo junake zime z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava, med njimi tudi učenci in njihovi spremljevalci treh posavskih osnovnih šol. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.

»V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi. Vem, da prisotnost mladih navijačev veliko pomeni vsem skakalcem. Ko tekmujem, sem tudi sama navdušena nad otroškimi spodbudami, saj najmlajši navijači vedno povedo točno tisto, kar mislijo. Njihovo veselje tako pritegne, da bi jih najraje objel in se jim zahvalil, da so prišli,« je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Nika Križnar in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v Planico: »Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!«
Z Niko Križnar bo za junake zime navijalo več kot 4.000 Otrok Triglava_foto arhiv ZT

Z Niko Križnar bo za junake zime navijalo več kot 4.000 Otrok Triglava (foto: arhiv ZT)


 
Za skakalce navijajo že več kot štiri desetletja

Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.
 
V dolino pod Poncami tudi osnovnošolci iz Posavja

Planico bodo letos obiskali tudi učenci treh posavskih osnovnih šol. »Neponovljivo doživetje v družbi sovrstnikov iz celotne Slovenije bomo tokrat omogočili učencem iz Krškega, Bizeljskega in Blance. Tako bo Planico obiskalo kar 174 otrok in njihovih spremljevalcev z območja, ki ga pokriva naša območna enota. Želimo jim, da se iz doline pod Poncami vrnejo še bolj povezani, nasmejani in polni motivacije, da bodo tudi sami – tako kot najboljši smučarski skakalci sveta – s predanim delom, vztrajnostjo in motivacijo dosegali svoje osebne rekorde,« najmlajšim navijačem sporoča Polonca Seničar, direktorica območne enote Krško pri Zavarovalnici Triglav.
 
Znan zmagovalec natečaja za pokal Planica 7

Dogajanju pod Poncami se otroci in mladi letos pridružujejo tudi z izvirnimi risbami za pokal Planica 7. Pravi pokal bo narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka. Mladi ustvarjalec bo na zadnji dan največjega slovenskega športnega praznika pokal za tekmovanje Planica 7 izročil skakalcu, ki bo v štirih dneh zaključka svetovnega pokala zmogel sedem najboljših skokov. Dogajanju v Planici se bodo pridružili tudi nadobudni mladi umetniki Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so tekom ustvarjalnega natečaja za svoje risbice prejeli največ glasov širše javnosti.

Vir: Zavarovalnica Triglav
« Nazaj na seznam
»