Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V dnevnem centru ZPM Krško odprli vrata

Objavljeno: Četrtek, 06.06.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
ZPM Krsko-dnevni center-dan odprtih vrat (17)

Na delavnicah so sodelovali otroci in prostovoljci.

Zveza prijateljev mladine Krško je ob občinskem prazniku drugo leto zapored povabila na dan odprtih vrat njihovega dnevnega centra, ki deluje na sedežu zveze v starem mestnem jedru.

Kot je povedal sodelavec ZPM Krško Uroš Brezovšek, so pripravili delavnice za otroke, kakršne sicer redno pripravljajo v okviru dnevnega centra, povabili pa so tudi prostovoljce, ki so predstavili posamezne programe, ter otroke, ki bodo v času poletnih počitnic šli z njimi na letovanje v Nerezine. V dnevnem centru imajo sicer povprečno po dve delavnici na mesec, razen poleti, ko svoje delo 'preselijo' v otroško naselje na Lošinju.
ZPM Krsko-dnevni center-dan odprtih vrat (8)

Uroš Brezovšek in Tjaša Rakar iz ZPM Krško

»Poleg otrok povabimo tudi stanovalce Doma starejših občanov Krško in stanovanjske skupnosti DUO Impoljca, tako da imamo potem tudi medgeneracijska druženja, se pravi, da se družijo otroci in starejši,« je dodal Brezovšek. Delavnice niso le ustvarjalne, pač pa pripravljajo tudi senzorične delavnice in bralne urice
 
V NEREZINAH OBNOVILI KUHINJO
 
Največ pozornosti sicer trenutno na ZPM Krško namenjajo pripravam na že omenjeno letovanje v otroškem naselju v Nerezinah oz. v tamkajšnjem Turističnem naselju Bučanje, s katerim začenjajo 8. julija. Trenutno imajo nanj prijavljenih 480 otrok oz. imajo prostih le še okoli 20 mest,
ZPM Krsko-dnevni center-dan odprtih vrat (10)

V Nerezinah so po obnovi vseh hišk obnovili še kuhinjo.

torej bodo v petih izmenah na letovanje odpeljali okoli 500 otrok. Potem ko so v zadnjih devetih letih obnovili vse hiške v naselju za otroke in spremstvo, so letos zaključili še z investicijo v obnovo kuhinje, ki je začela delovati s 25. majem.

P. P., foto: P. P. in ZPM Krško
 
« Nazaj na seznam