Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V DUO Impoljca kakovostno zapolnjujejo vsakdan in gradijo svoje zgodbe

Objavljeno: Nedelja, 15.11.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Novoletni okraski

V ustvarjalnih delavnicah DUO Impoljca nastajajo prekrasni novoletni okraski ...

V času, ko se na vseh področjih srečujemo z omejitvami (v delovnih okoljih in zasebnem življenju) in predvsem z občutki, da je svobodno odločanje o gibanju, željah, navadah okrnjeno z ukrepi, se vedno znova poraja vprašanje, kako preživeti čas, ki bi bil kakovostno izpolnjen in bi vsakodnevno blažil stiske, s katerimi se v tem obdobju razmer srečujejo naši stanovalci DUO Impoljca. Pri tem odigra odločilno vlogo neomajna potrpežljivost, umirjen in razumevajoč pristop ter pogovor zaposlenih s stanovalci ter inovativna ustvarjalnost z raznoterimi idejami vsak dan znova.

Rocno izdelane vozitke

... in ročno izdelane voščilnice.

Dopoldanski čas izkoristimo za praktično delo z različnimi tehnikami ročnih spretnosti, ki »rojevajo« odlične okraske za notranji dekor prostorov, da je zagotovljeno dobro počutje slehernega. Poleg tega že razmišljamo o decembrskih dekoracijah na enotah in v parkovnem zunanjem prostoru, pospešeno izdelujemo novoletne voščilnice in si dan popestrimo s klepetom ob kavi ali čaju ter tako ustvarjamo toplino domačnosti. Večkrat tedensko se poveselimo ob glasbi, saj ob zvoku harmonike vselej zaigra srce, se vzbudijo lepi spomini in vzdušje je prijetnejše. Skrbno obujamo tradicijo praznovanja rojstnih dni, četudi v manjših skupinah, a pristno in iz srca. Popoldanski čas izkoristimo za sprehode po parku in sproščen klepet, spremljanje radijskih in televizijskih oddaj, prebiranje časopisov, družabne igre in tudi počitek.

NAGRAJENA FOTOGRAFIJA »ZELENA DVOŽIVKA«

Zelena dvozivka

Nagrajena fotografija z imenom Zelena dvoživka stanovalca DUO impoljca

V DUO Impoljca se radi odzovemo na povabila in razpise tudi v lokalnem okolju in širše – septembra smo pristopili k ustvarjanju »Simbioza zgodb« v vseslovenskem projektu »Simbioza Skupnost«, ki traja celo šolsko leto. Poletni čas je bil, poleg aktivnosti na prostem in ustvarjalnih tematskih delavnic, obeležen tudi s prijavo na spletni natečaj JSKD s pomenljivim in zelo zanimivim naslovom, ki kar buri človeško domišljijo – »Ocean v skodelici« in z velikim veseljem objavljamo fotografijo stanovalca, pomenovano »Zelena dvoživka«, ki je bila s strani JSKD pohvaljena za kakovost.

SKUPAJ USTVARJAJO NEPOZABNE ZGODBE

Ker v tem obdobju zaenkrat ni mogoče izvajati srečanj s svojci, niti niso dovoljeni izhodi v domače okolje, se skupaj s stanovalci trudimo vzdržati trenutne razmere z mnogimi razbremenilnimi razgovori, humorjem in predvsem zaupanjem in tolerantnostjo drug do drugega. Da to zmoremo, smo zaslužni prav vsi, kajti le skupaj soustvarjamo drobce trenutkov, ki prepletajo naše vtise v nepozabne zgodbe – in mi jih znamo in zmoremo graditi naprej, četudi v nekoliko drugačni preobleki, zato pohvala vsem stanovalkam in stanovalcem ter zahvala svojcem, ker razumejo, in zaposlenim, ker znajo in zmorejo vzdržati. Svet pa se vrti naprej in nekoč bo to le še spomin …

Nevenka Janež, strokovna vodja DUO Impoljca

#povezujemoposavje


 
« Nazaj na seznam